Γράφουν οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης Κωνσταντίνος Κώνστας, Χρήστος Μήτσης (Γ΄3 τάξη) και Ελισσάβετ Παπαγεωργίου (Γ΄4 τάξη)

 Colin Firth, The King’s Speech

Ο Colin Firth διαγνώστηκε με τραυλισμό μετά την ερμηνεία τού βασιλιά Γεωργίου Στ΄. Τα γυρίσματα τής ταινίας «Ο λόγος τού βασιλιά» απαιτούσαν μεγάλη εκπαίδευση στη φωνή του Firth για να καταφέρει να υιοθετήσει το τραύλισμα και τα διάφορα τικ τού King George. Δήλωσε στην Telegraph, μήνες μετά την προβολή τής ταινίας, ότι δεν είχε κόψει τη συνήθεια στην πραγματική ζωή: «Πιθανώς, μπορείτε να ακούσετε ακόμη κι από αυτή τη συνέντευξη ότι υπάρχουν στιγμές που είναι αρκετά εμφανές το τραύλισμα. Βρίσκεις τον εαυτό σου να το κάνει κι αν αρχίσω να το σκέφτομαι τόσο χειρότερο γίνεται.»

Val Kilmer, The Doors
Για να υποδυθεί τον θρύλο τής ροκ Τζιμ Μόρισον στην ταινία τού Όλιβερ Στόουν «The Doors», το 1991, ο Κίλμερ ξεκίνησε με τη μουσική μαθαίνοντας να τραγουδάει 50 τραγούδια τού συγκροτήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε ώρες στο στούντιο μελετώντας τις φωνητικές εκτελέσεις τού Morrison και παρακολουθώντας ατελείωτο υλικό από συνεντεύξεις του, για να αποκτήσει μια αίσθηση τής προσωπικότητάς του. Στα γυρίσματα οι ηθοποιοί και το συνεργείο τον αποκαλούσαν Τζιμ και πολλοί ισχυρίστηκαν ότι μέχρι το τέλος των γυρισμάτων δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τη φωνή τού Μόρισον από τη φωνή τού Κίλμερ. Όταν τελείωσαν τα γυρίσματα, ο Κίλμερ ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να κάνει συστηματικά ψυχοθεραπεία για να βγάλει τον Τζιμ από το σύστημά του. Ο ροκ παραγωγός Paul Rothchild, ο οποίος γνώριζε τον Morrison, ισχυρίστηκε ότι ο Kίλμερ «γνωρίζει τον Jim Morrison καλύτερα από ό,τι ο Jim γνώρισε ποτέ τον εαυτό του.»

Bob Hoskins, Who Framed Roger Rabbit
Ο Bob Hoskins είχε μια απίστευτη καριέρα, αλλά για το ευρύ κοινό θα είναι πάντα ο πιο αξιομνημόνευτος αλκοολικός ιδιωτικός ντετέκτιβ Eddie Valiant στην ταινία Who Framed Roger Rabbit. Ο Hoskins έπρεπε να περνάει πολλές ώρες μιλώντας και παίζοντας δίπλα σε φανταστικούς χαρακτήρες, που δεν υπήρχαν. Σε συνέντευξή του είπε: «Έμαθα πώς να έχω παραισθήσεις». Άρχισε να πιστεύει ότι ο Roger και οι άλλοι χαρακτήρες με τους οποίους πρωταγωνιστούσε ήταν πραγματικά εκεί, άκουγε τις φωνές τους, αλλά δεν τους έβλεπε ποτέ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Όταν τελικά τελείωσαν τα γυρίσματα, ο Χόσκινς διαπίστωσε ότι μιλούσε συνεχώς με τον εαυτό του και είχε ακόμη και παραισθήσεις. Ένιωθε ότι ο Roger καθόταν μαζί του στο ίδιο δωμάτιο, με αποτέλεσμα ο γιατρός του να τον συμβουλεύσει να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική.

Heath Ledger, The Dark Knight
Η ερμηνεία τού Χιθ Λέτζερ ως Τζόκερ στο The Dark Knight ήταν ασυναγώνιστη και τού χάρισε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Δυστυχώς, ήταν ένα μεταθανάτιο βραβείο, καθώς ο Λέτζερ είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών τον Ιανουάριο τού 2008. Στα χρόνια που ακολούθησαν τον πρόωρο θάνατό του, οι φήμες έλεγαν ότι η προετοιμασία για τον ρόλο είχε συμβάλει στο τραγικό τέλος του. Πριν από την έναρξη των γυρισμάτων έθεσε τον εαυτό του σε αυστηρή απομόνωση, κρατώντας ημερολόγιο με ενοχλητικές εικόνες για να εισέλθει «στη σφαίρα ενός ψυχοπαθούς». Ακόμα κι όταν δεν βρισκόταν στο πλατό, ο Λέτζερ πάλευε με τον Τζόκερ κι ίσως τελικά… νίκησε ο δεύτερος.