Γράφουν οι μαθήτριες Χριστίνα Αλούπη και Δανάη Γρυλλάκη (Γ΄1) τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης:
"Ας κάνουμε μια παραδοχή: περάσαμε πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Καταστάσεις άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν… Κι αν κάτι πρέπει να μείνει σταθερό, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε σε ό,τι έρχεται στον δρόμο μας, αυτό είναι ο πυρήνας μας. Η σχέση μας με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική. Γι΄ αυτό και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε όσα δεν γνωρίζαμε γι’ αυτόν, να συμφιλιωθούμε με κάποια κομμάτια του και να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε και μπορούμε. Ένα πολύ καλό βήμα, για να ξεκινήσουμε, είναι τα βιβλία. Έχετε αναρωτηθεί όμως, πού θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε ένα καλό βιβλίο; Πώς μπορεί να στραφεί το αναγνωστικό κοινό σε ποιοτικές λύσεις στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, τη στιγμή που κάποιοι πιστεύουν ότι ήρθε πλέον το τέλος του βιβλίου; Εμείς, λοιπόν, θα σας προτείνουμε την ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια «Περί Βιβλιοθηκών – aboutlibraries.gr». Πρόκειται για έναν χώρο πρωτότυπης έρευνας και συλλογής σημαντικού και σπάνιου αρχειακού υλικού, που επικεντρώνεται στις βιβλιοθήκες και την ιστορία τους, στην παρουσίαση μοναδικών συλλογών, αλλά και προσωπικοτήτων, που συνδέονται με τις βιβλιοθήκες σε Ανατολή και Δύση από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Ο ιστότοπος «Περί Βιβλιοθηκών» αναπτύσσεται από τον Ιούνιο του 2020 από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (οργανισμός που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών για βιβλιοθήκες και οργανισμούς πληροφόρησης) σε συνεργασία με τον κ. Κώστα Στάικο και την ομάδα του (ιστορικός του βιβλίου ο ίδιος, ερευνητής της ελληνικής εκδοτικής και τυπογραφικής δραστηριότητας, που με πάθος έχει συγκεντρώσει υλικό για θέματα που αφορούν στην αρχιτεκτονική, την ιστορία και το περιεχόμενο των βιβλιοθηκών). Κεντρική επιδίωξη της ιστοσελίδας είναι η διαμόρφωση ενός «χώρου συνάντησης» των βιβλιοθηκών της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ο οποίος θα προβάλλει την ιστορική πορεία τους και θα αναδεικνύει το έργο τους και τη συμμετοχή τους στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου. Το εικαστικό υλικό που συνοδεύει τα λήμματα ανέρχεται σε περισσότερες από 22.500 εικόνες και προέρχεται κυρίως από τη συλλογή της Ωνασείου Βιβλιοθήκης. Στόχος είναι το περιεχόμενο του ιστότοπου να καλύψει τις βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο επεκτείνοντας την καταγραφή τους στην Ανατολή, και κυρίως στην Κίνα, και μάλιστα, να συνοδευτεί από την υιοθέτηση της κινεζικής ως μίας από τις γλώσσες παρουσίασης του περιεχομένου.
Είναι μία πολύ αξιόλογη πηγή για να γνωρίσουμε βιβλιοθήκες δημόσιου χαρακτήρα, ανακτορικές, ακαδημαϊκές, αλλά και μοναστηριακές, καθώς και ιδιωτικές συλλογές βιβλίων, τις οποίες συγκρότησαν άνθρωποι του πνεύματος και στοχαστές στο πέρασμα των αιώνων. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει γεωγραφικά, θεματικά ή με βάση την επωνυμία μιας βιβλιοθήκης ή ενός έργου. Παρέχονται, δηλαδή, προηγμένες δυνατότητες προβολής και ανακάλυψης περιεχομένου, υποστηρίζεται η πολυγλωσσικότητα και αποτυπώνεται η πνευματική και γνωστική πορεία του ανθρώπου μέσα από το χειρόγραφο και έντυπο βιβλίο με την προοπτική, να καλυφθούν χρονικά και γεωγραφικά οι βιβλιοθήκες σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι ένας εύχρηστος και συναρπαστικός πλοηγός γι’αυτούς, που αναζητούν διαύλους πληροφόρησης και πρόσβασης στις πηγές γνώσης."
https://arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-junior-high-a/ta-nea-mas/sxoleia-zw-efhmerida/47222-ikseres-peri-vivliothikon-aboutlibraries-gr#sigProId5e448b0a18