Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Με την έναρξη τού σχολικού έτους η Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού τού Α΄ Αρσακείου-Τοσίτσειου Γυμνασίου Εκάλης κ. Ι. Κούρτη και ο ψυχολόγος των Σχολείων μας κ. Γ. Γεωργουλέας πραγματοποίησαν πρόγραμμα διαχείρισης χρόνου για τους μαθητές τής Α΄ τάξης.

Μέσα από ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τις συνήθειές τους και να εξερευνήσουν νέες στρατηγικές για τη βελτίωση τής διαχείρισης τού χρόνου τους. Ο στόχος ήταν να ενισχυθεί η αυτογνωσία τους και η ικανότητα να κατανέμουν αποτελεσματικά τις ακαδημαϊκές και προσωπικές τους υποχρεώσεις.

Η ενεργή συμμετοχή των μαθητών και οι ιδέες που προέκυψαν επιβεβαίωσαν ότι η οργάνωση των υποχρεώσεών τους συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη μελέτη, στη μείωση τού άγχους και στην εξοικονόμηση ελεύθερου χρόνου. Η σωστή οργάνωση αποδεικνύεται καίρια για την επιτυχία των μαθητών, ενώ η εφαρμογή στρατηγικών διαχείρισης χρόνου ενισχύει την ακαδημαϊκή τους επίδοση και προάγει την προσωπική τους ανάπτυξη.

001