Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Η Φ.Ε. την τρέχουσα σχολική χρονιά εισήγαγε στο μάθημα τής Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών των Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου και τής Α΄ τάξης Λυκείου το πρόγραμμα Διαστημικής "ARTEMIS" τής NASA, προσαρμόζοντάς το στα Αναλυτικά Προγράμματα Σουδών τής χώρας μας. Τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια Εκάλης πραγματοποίησαν σύμπραξη στο πλαίσιο τού προγράμματος για τη σχεδίαση και κατασκευή τού διοράματος τού πυραύλου "SLS ARTEMIS" στον 3D εκτυπωτή των Σχολείων. 

Με αυτό το έργο τα Σχολεία μας συμμετείχαν στο Α΄ Μαθητικό Συνέδριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με έκθεμα και αναρτημένη ανακοίνωση (poster) με τίτλο: «Κατασκευή Διοράματος τού Πυραύλου SLS των Αποστολών Artemis για την Προσεδάφιση στη Σελήνη».

Την εργασία εκπόνησαν και παρουσίασαν οι μαθητές: Αναστάσιος Μπούτσικος, Παναγιώτης Μητσάκης (Α΄ Γυμνάσιο), Αναστασία Ξαξήρα (Β΄ Γυμνάσιο), Κοκολάκη Ειρήνη, Κορίνα Ευλαβή (Α΄ Λύκειο), Δήμητρα Βαβανού, Γιάννης Γαντές, Κωνσταντίνος Πέτρου (Β΄ Λύκειο).

Υπεύθυνοι για τις εργασίες και την παρουσίασή τους στο συνέδριο ήταν οι καθηγητέ/-τριες: Πάολα Μπούζη, χημικός, MSc, από το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, Μαρκος Σαρρής, χημικός από το Β΄ Αρσάκειο -Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, Μαργαρίτα Μεταξά, φυσικός-αστροφυσικός, PhD, από το Α΄ και Β΄ Αρσάκειο -Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης και Ανδρέας Χατζηορφανός, καθηγητής Πληροφορικής, MSc, από το Β΄ Αρσάκειο- Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης.

Οι μαθητές/-τριες στο πλαίσιο αυτής τής εργασίας διδάχθηκαν τεχνικές 3D σχεδίασης και παραγωγής. Επίσης ανέπτυξαν πνεύμα συνεργασίας, καθώς οι ομάδες εργάστηκαν δημιουργώντας τμήματα του πυραύλου, τα οποία στη συνέχεια συντέθηκαν στο τελικό προϊόν.