Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, εν όψει των προαγωγικών και απολυτήριων γραπτών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους μαθητές και τις μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης

Ο Διευθυντής κ. Μ. Καπετανής ενημέρωσε τους μαθητές για τη διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων. Αναφέρθηκε σε θέματα προσέλευσης ή ειδικά στοιχεία, όπως η αποχώρηση, η κατανομή στις αίθουσες κ.ά., που χρειάζονται προσοχή και τα οποία εξήγησε τόσο στους μαθητές τής Α΄ τάξης, που δίνουν για πρώτη φορά γραπτές προαγωγικές εξετάσεις, όσο και στους πιο… έμπειρους, μεγαλύτερους μαθητές τής Β΄ και τής Γ΄ τάξης, με σκοπό τη διευκόλυνσή τους και την ομαλότερη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Στη συνέχεια η κ. Ι. Κούρτη, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο «Οργάνωση Χρόνου - Τεχνικές Μελέτης» στους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο τρόπος με τον οποίο θα οργανώσουν τον χρόνο και το διάβασμά τους σε αυτή την απαιτητική περίοδο, πώς θα διαχειριστούν τη γραπτή εξέταση σε κάθε μάθημα, ποιες τεχνικές μελέτης θα εφαρμόσουν με σκοπό να είναι πιο αποτελεσματικοί και πώς θα αντιμετωπίσουν το άγχος των εξετάσεων ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησαν οι μαθητές και των τριών τάξεων με την κ. Κούρτη.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας καλή επιτυχία στις εξετάσεις!

image001