Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, η Διεύθυνση τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης υποδέχθηκε την κ. Λουράντου, μητέρα μαθήτριας τού Σχολείου, η οποία μίλησε στους μαθητές όλων των τάξεων για το Emfasis Foundation. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο των Σχολείων, όπου συγκεντρώνονται τα παιδιά για την καθιερωμένη πρωινή προσευχή.

Το Emfasis Foundation είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που, από το 2013, δραστηριοποιείται και στηρίζει άτομα που βιώνουν πολλαπλές μορφές αστεγίας, χρόνια ανέργους, οικογένειες σε ακραία φτώχεια, κοινωνικά ευάλωτους νέουςκοινωνικά αποκλεισμένουςμοναχικούς ηλικιωμένους σε κίνδυνο επικείμενης αστεγίας, σε επισφαλή στέγη ή σε κατάσταση δρόμου.

Με την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίασή της η κ. Λουράντου ενημέρωσε τους μαθητές για τα δεδομένα τής αστεγίας στη χώρα μας και για τα αίτιά της. Κλείνοντας, τόνισε πως ο αριθμός των ωφελουμένων από τα προγράμματα ανακούφισης τής οργάνωσης μπορεί να αυξηθεί με τον συνεπή και υπεύθυνο εθελοντισμό, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος τού Emfasis Foundation. Άλλωστε, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση από το να προσφέρει κανείς σε έναν οργανισμό που έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ανάκτηση τής ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

Οι μαθητές τού Σχολείου ανέλαβαν να γράψουν ευχές για τους ανθρώπους που στηρίζει το ίδρυμα και δόθηκε η υπόσχεση για περαιτέρω συνεργασία στο μέλλον.