Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

201 χρόνια συμπληρώθηκαν από την Επανάσταση τού 1821!

Έτσι, με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, ο εορτασμός τής εθνικής επετείου τής 25ης Μαρτίου από το Α΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης.

Η εκδήλωση με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες» έθεσε στο επίκεντρο την τέχνη και, συγκεκριμένα, την επίδραση που άσκησε και συνεχίζει να ασκεί στους δημιουργούς το καταλυτικό αυτό ιστορικό γεγονός.

Η μουσική επένδυση από τη χορωδία, η ηλεκτρονική παρουσίαση και τα λιτά σκηνικά πλαισίωσαν εξαιρετικά το θεατρικό δρώμενο, ενώ οι παραδοσιακοί χοροί που ακολούθησαν ξεσήκωσαν τους θεατές, που είχαν τη χαρά να ξαναβρεθούν, μετά από καιρό, στο Θέατρο των Αρσάκειων- Τοσίτσειων Σχολείων Εκάλης, τηρώντας, φυσικά, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά τού κορωνοϊού.

Την οργάνωση τής γιορτής επιμελήθηκαν οι κ. Κατσιάνου Κατερίνα, Κοντονίκα Σοφία και Μηλιδώνη Μαρίνα (φιλόλογοι), η κ. Θεοδωροπούλου Παναγιώτα (καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας), ο κ. Θεοδώρου Κωνσταντίνος (θεατρολόγος), η κ. Αβρανά Φανή (καθηγήτρια Μουσικής), η κ. Γεωργουλέα Αργυρώ (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής)  και η κ. Πρεβενιού Κυριακή (καθηγήτρια Καλλιτεχνικών).


Παρακολουθήστε το Α' μέρος της γιορτής (θεατρικό)



Παρακολουθήστε το Β' μέρος της γιορτής (χορευτικό)