Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Το Αγγλικό Τμήμα των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων ξεκίνησε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό AIESEC, ο οποίος στοχεύει στην ανταλλαγή φοιτητών από διάφορες χώρες για την πολιτιστική αναβάθμιση μαθητών και φοιτητών. Επίσημη γλώσσα τού προγράμματος είναι η Αγγλική.
Το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης δέχθηκε, από τις 2 έως 27 Φεβρουαρίου 2015, δύο φοιτήτριες την Thy Khue από το Βιετνάμ και την Pamela Araya Ramow από την Κόστα Ρίκα, οι οποίες δίδαξαν σε τμήματα τής Α΄ και Β’ τάξη. Γι’ αυτή τους την εμπειρία οι μαθητές είπαν:
"Φέτος τον Φεβρουάριο μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με την αγγλική γλώσσα. Με αφορμή το πρόγραμμα AIESEC μας επισκέφθηκε μία φοιτήτρια από το Βιετνάμ, η Thy η οποία σπουδάζει οικονομικά στον Καναδά. Μας μίλησε για τον τόπο καταγωγής της και με προθυμία οργάνωσε διάφορες δραστηριότητες που μας έδεσαν ως συμμαθητές και φίλους, μαθαίνοντάς μας να λειτουργούμε με ομαδικό τρόπο.
Οι συναντήσεις μας με την Thy ήταν εποικοδομητικές, καθώς μάθαμε πολλά πράγματα για τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις παραδόσεις τής χώρας της, το Βιετνάμ. Μέσα σε αυτές τις εβδομάδες καταφέραμε να ανακαλύψουμε στοιχεία τής προσωπικότητάς μας και να αποκρυσταλλώσουμε απόψεις γύρω από διάφορα ζητήματα. Τέλος, συναναστραφήκαμε με ένα άτομο από άλλη χώρα και με διαφορετική κοσμοθεωρία. Δίαυλος τής επικοινωνίας μας ήταν τα Αγγλικά, γεγονός που βοήθησε στη βιωματική μάθηση τής γλώσσας αυτής".
Υπεύθυνη η καθηγήτρια Αγγλικών ηκ. Ελένη Χατζηκομίτσα.