Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξόρμηση τής νέας σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης πέρασαν την ημέρα τους στο παραθαλάσσιο αθλητικό κέντρο "ΚΑΡΑΒΙ" στον Σχινιά, όπου  επιδόθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες. Ο καλός καιρός και η καλή παρέα βοήθησαν, ώστε η ημέρα να περάσει ευχάριστα, με κέφι, ξεγνοιασιά και, προπαντός, με κίνηση και φυσική δραστηριότητα, που είναι τόσο απαραίτητη για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Ο περίπατος πραγματοποιήθηκε τη συγκεκριμένη ημέρα όχι μόνο ως μία απόδραση στο όμορφο φυσικό τοπίο τού Σχινιά, αλλά και στο πλαίσιο τής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή». Ο εορτασμός αυτής τής ημέρας στοχεύει στο να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία τής φυσικής δραστηριότητας, τής σωματικής άσκησης και τού αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση τής ποιότητας ζωής.

Έτσι, η εξόρμηση αυτή δεν ήταν απλώς ένας σχολικός περίπατος, αλλά μία ευκαιρία κινητοποίησης τού σώματος και συνακόλουθα τού πνεύματος, που έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να ξεφύγουν για μία μέρα από την καθιστική ζωή, τον ψηφιακό κόσμο αλλά και το άγχος και τη ρουτίνα τού καθημερινού προγράμματος...