Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Κατά την εβδομάδα 19-26 Μαρτίου 2023 οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Γιώργος Πολυμέρης, Νικόλας Σαγρής, Απόστολος Λαχανάς, Κατερίνα Σιψά και Αθηνά Παναρίτη συμμετείχαν σε μαθητική ανταλλαγή Erasmus+.

Το σχέδιο, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλει όχι μόνο στην παιδεία αλλά και στη συναδέλφωση των νέων τής Ευρώπης.

Συνοδευόμενοι από τους καθηγητές κ. Ευγενία Δοδοπούλου και  Άγγελο Κυριακόπουλο, οι μαθητές μας συμμετείχαν σε μαθησιακές δραστηριότητες και πολιτιστικές επισκέψεις που διοργανώθηκαν από το σχολείο υποδοχής "Liceo Scientifico Statale Galileo Galilei", στην Κατάνη τής Σικελίας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο σχέδιο αυτό, με τίτλο "Young Europeans Speak Up Too", παρουσίασαν δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη πνεύματος ομαδικότητας, συνεργασίας και συμπερίληψης μεταξύ των μελών τής ομάδας.

Επίσης, περιηγήθηκαν στην Κατάνη, επισκέφθηκαν την Έτνα, ξεναγήθηκαν στην Ταορμίνα και στις Συρακούσες και χάρηκαν υπέροχες στιγμές με τους φίλους τους από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά σχολεία (νορβηγικό, ολλανδικό, ισπανικό, γερμανικό και ιταλικό), τα οποία συμμετέχουν στο σχέδιο

Οι μαθητές τού Σχολεου φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών τού ιταλικού σχολείου.

Το δέσιμο ανάμεσα στα παιδιά ήταν τόσο δυνατό και οι στιγμές που μοιράστηκαν τόσο ωραίες, που ήταν σχεδόν αδύνατον να αποχωριστούν στο τέλος τής εβδομάδας...
Τα δάκρυα τού αποχαιρετισμού τους όμως συνοδεύτηκαν από την υπόσχεσή τους να συναντηθούν ξανά.

Για να δείτε το σχετικό βίντεο πατήστε εδώ