Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τής Εβδομάδας βιβλίου, οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Δ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις που οργάνωσαν οι καθηγήτριές τους.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης, με αφορμή την ενότητα 7 τής μεθόδου ABC Junior, έμαθαν τα μέρη τού προσώπου και τού σώματος (les parties du visage et du corps), χωρίστηκαν σε τέσσερεις ομάδες και φιλοτέχνησαν με τη μέθοδο κολλάζ και με ζωγραφική με λαδοπαστέλ και ξυλομπογιές τον Μικρό Πρίγκιπα πάνω στον πλανήτη του με την αλεπού και το αγαπημένο του και μοναδικό τριαντάφυλλο. Παράλληλα έγραψαν και τα μέρη τού προσώπου και τού σώματος. Στο τέλος, ασχολήθηκαν με σχετικό φυλλάδιο.
Οι μαθητές τής Δ΄1 τάξης παρακολούθησαν ένα αυτοτελές επεισόδιο στα Γαλλικά από την σειρά “Les Monsieur Madame” (Μικροί Κύριοι, Μικρές Κυρίες) και ζωγράφισαν τους διάφορους ήρωες στη φωτοτυπία, αφού έμαθαν το αντίστοιχο λεξιλόγιο (Monsieur Curieux, Monsieur Silence, Madame Magie, Madame Catastrophe etc.).
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης (των τμημάτων των κ. Βιολάρη και Γεώργα) παρακολούθησαν δύο επεισόδια κινουμένων σχεδίων στη γαλλική γλώσσα από το ομώνυμο βιβλίο «Le Petit Nicolas» (La visite de mémé - la trompette). Ύστερα δημιούργησαν τη δική τους αφίσα, όπου έγραψαν τα ονόματα των φίλων τού Petit Nicolas και έδωσαν και έναν χαρακτηρισμό για τον καθένα.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης των τριών τμημάτων (των κ. Παπαδοπούλου, Βιολάρη και Γεώργα) διάβασαν δύο ποιήματα σουρεαλιστών ποιητών («La fourmi» de Robert Desnos και «Dans Paris» de Paul Eluard) και στη συνέχεια τα εικονογράφησαν, εκφράζοντας τη δική τους αντίληψη σε αυτή την πρώτη μύηση στον κόσμο τής γαλλικής ποίησης.