Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Δ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται τη Γαλλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Όλγας Δασκαλοπούλου, έμαθαν την ώρα με πρωτότυπο και βιωματικό τρόπο.
Έχοντας διδαχθεί την ώρα στη μέθοδο ABC Junior, ενότητα 6, είχαν την ευκαιρία στις 15 Φεβρουαρίου 2013 να μάθουν ένα απλό τραγουδάκι και να το χορέψουν, δείχνοντας κάθε φορά με τα χέρια τους τους δείκτες τού ρολογιού. Αυτός ο μουσικοκινητικός τρόπος εκμάθησης διασκέδασε πολύ τους μαθητές και βέβαια τους βοήθησε να κατακτήσουν την ώρα με μεγάλη ευκολία.
Τέλος, οι μαθητές έπαιξαν, στην ομαδοσυνεργατική αίθουσα και στην αυλή τού Σχολείου, το παιχνίδι «Quelle heure est-il?» («Τί ώρα είναι;»), φτιάχνοντας έναν τεράστιο κύκλο (ρολόι) και ο αρχηγός που καθόταν στη μέση έδινε την εντολή στα παιδιά-ρολόγια να σχηματίσουν με τα χέρια τους την ώρα. Κάθε φορά που κάποιος έχανε, έβγαινε από τον κύκλο, ο κύκλος όλο και μίκραινε, μέχρι που απόμεινε το τελευταίο παιδί-ρολόι που ήταν και ο νικητής τού παιχνιδιού.