Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Δ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται  Γαλλικά είχαν την ευκαιρία να ετοιμάσουν πρωινό, όλοι μαζί, στην ομαδοσυνεργατική αίθουσα, μαθαίνοντας για το έθιμο τής  Chandeleur, που γιορτάζεται την 1η Φεβρουαρίου στη Γαλλία, και δοκιμάζοντας σπιτικές κρέπες.
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, σύμφωνα με τη γαλλική παράδοση, σε κάθε σπίτι αναβιώνει το έθιμο τής παρασκευής κρέπας. Κατα την παράδοση αυτός που φτιάχνει τις κρέπες, τη στιγμή που αναποδογυρίζει την πρώτη στο τηγάνι, κρατά ένα χρυσό νόμισμα στο αριστερό χέρι. Εάν η κρέπα αναποδογυρίσει σωστά στο τηγάνι, δεν θα χαθούν χρήματα στη διάρκεια τού καινούργιου χρόνου. Σε διάφορες περιοχές αρκεί οι κάτοικοι να φάνε τον «χρυσό δίσκο», δηλαδή την κρέπα, για να μην καταστραφεί η σοδειά τού χρόνου.
Οι μαθητές, έχοντας κατακτήσει το λεξιλόγιο που αφορά  στα διάφορα τρόφιμα που τρώνε στο πρωϊνό τους γεύμα (ενότητα 5 τής μεθόδου ABC Junior), είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν με τρόπο βιωματικό τι τρώνε το πρωί (ψωμί, βούτυρο, μαρμελάδα, μέλι, κρουασάν, γάλα, δημητριακά, χυμό φρούτων). Παράλληλα μέσα από βίντεο έμαθαν τόσο για το έθιμο τής κρέπας όσο και για τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής της. Επίσης άκουσαν το τραγουδάκι για τις κρέπες και το τραγούδησαν όλοι μαζί.
Τη δραστηριότητα επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Έλενα Βιολάρη και Όλγα Δασκαλοπούλου.