Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών σταθερά ψηλά στις Εισαγωγικές Εξετάσεις
Επιτυχίες και αριστεία

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις Εξετάσεις, επιβεβαιώνεται για μιαν ακόμη φορά η παράδοση τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών, μια λαμπρή παράδοση επιτυχιών και διακρίσεων, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στις εισαγωγικές εξετάσεις και εντάσσει σταθερά το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών μέσα στην πρώτη πεντάδα των καλών σχολείων τής Πάτρας και όλης τής Ελλάδας.
Ιδού τα αποκαλυπτικά στατιστικά στοιχεία:
- Όλοι σχεδόν οι απόφοιτοι, σε ποσοστό άνω τού 95% – σχεδόν καθολικό – συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα μόρια για την εισαγωγή τους στις Ανώτατες Σχολές!
- Στην Τρίτη Τάξη αριστεύουν 26 στους 30 μαθητές (ποσοστό 87%). Τα άριστα αυτά φυσικά δεν είναι αβασάνιστα, αλλά προέρχονται από τις πανελλαδικές εξετάσεις.
- Μάλιστα ποσοστό 32% των αποφοίτων μαθητών έχουν Άριστα και στον Βαθμό Πρόσβασης, γεγονός που εξασφαλίζει την επιτυχία τους στις λεγόμενες σχολές υψηλής ζήτησης (νομικές, ιατρικές, πολυτεχνικές κ.λπ.).
- Εξάλλου το 53% τού συνόλου των μαθητών (πάνω από τους μισούς δηλαδή) έχουν συγκεντρώσει άνω των 17.000 μορίων, γεγονός που εξασφαλίζει την επιτυχία τους στις σχολές τής πρώτης τους επιλογής.
- Εάν συνυπολογισθούν στις εκτιμήσεις αυτές και οι μεγάλες επιτυχίες τής Πρώτης Τάξης, όπου όλοι οι μαθητές προάγονται (ποσοστό 100%), και μάλιστα το 68% αυτών με βαθμό Άριστα (μέσα από τη διαδικασία τού απαιτητικού συστήματος τής Τράπεζας Θεμάτων), αλλά και οι ανάλογες επιδόσεις των μαθητών τής Δευτέρας Τάξης, αποδεικνύεται το υψηλό διδακτικό έργο που προσφέρεται σε ένα πρότυπο σχολείο επιλογής και αξιώσεων, όπως είναι το Αρσάκειο.

• Ακολουθούν αναλυτικά τα ονόματα των μαθητών που αρίστευσαν ανά τάξη.

Α΄ τάξη  
Β΄ τάξη
Γ΄ τάξη