Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στα Αρσάκεια Εκάλης διαθέτουμε ένα ξεχωριστό μουσείο, το Εργαστήριο Ιστορίας και Τέχνης που φιλοξενεί διάφορα αντικείμενα με ιστορική και πολιτιστική αξία. Ανάμεσα στα εκθέματά του βρίσκεται και ένα πιστό αντίγραφο τού περίφημου μπρούντζινου αγάλματος τού Δία ή τού Ποσειδώνα, το οποίο ανακαλύφθηκε στις θάλασσες τής αρχαίας Ελλάδας και για το οποίο υποθέτουν οι επιστήμονες ότι απεικονίζει είτε τον θεό Δία με κεραυνό στο χέρι είτε τον θεό Ποσειδώνα με τρίαινα.

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Ιστορίας, στο οποίο μελετούν τους θεούς τού Ολύμπου. Μέσα από αυτή την επίσκεψη έμαθαν περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά τού Δία και τού Ποσειδώνα που είναι δύο από τις πιο σημαντικές θεότητες τής αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, καθώς και την αξία τού συγκεκριμένου αγάλματος στην ιστορία τής τέχνης και τής αρχαιολογίας.

Αυτή η μοναδική εμπειρία έφερε τους μαθητές μας σε άμεση επαφή με την κληρονομιά των προγόνων τους, μέσα από τη διαδραστική και βιωματική μάθηση.