Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Τα παιδιά τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις 7 Μαρτίου 2024, επισκέφθηκαν το Πλανητάριο και παρακολούθησαν προβολή που αφορούσε στην ιστορία τής Γης.

Μέσα από την αφήγηση, η οποία μας γύρισε πίσω σχεδόν 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια, οι μικροί θεατές έμαθαν πώς γεννήθηκε και πώς εξελίχθηκε η Γη μας στο πέρασμα τού χρόνου, πώς σχηματίστηκαν οι οροσειρές στην επιφάνειά της αλλά και οι βαθιές τάφροι στον ωκεάνιο πυθμένα, πώς προκαλούνται οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις και, τέλος, γιατί σήμερα η Αφροδίτη και ο Άρης είναι τόσο εχθρικοί στη ζωή, σε αντίθεση με τον πλανήτη μας.

Μια ιστορία με αφήγηση εύληπτη που δεν στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης αλλά καθιστά κατανοητό, παράλληλα, το γεγονός ότι, ενώ η ανθρώπινη επιστήμη έχει εξελιχθεί, η προσπάθειά να διευρυνθεί η γνώση για την γένεση και την εξέλιξη τού Ηλιακού συστήματος συνεχίζεται. Ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο που βοήθησε και έλυσε αρκετά ερωτήματα των παιδιών για τη δημιουργία τής Γης και τής ζωής σε αυτήν.