Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Η Ε΄ τάξη τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για να δει την έκθεση με τίτλο “World of Robots“. Τα παιδιά στην έκθση αυτή ανακάλυψαν και αναγνώρισαν μερικά από τα πιο διάσημα ρομπότ, όπως το WALL-E.

Επίσης, μίλησαν για τις διαφορετικές δυνατότητες που έχουν τα ρομπότ, καθώς και τον τρόπο χρήσης τους από τον άνθρωπο. Διαπίστωσαν, λοιπόν, πως πρόκειται για μια εντυπωσιακή εφεύρεση, ένα “έξυπνο“ εργαλείο που με τη σωστή χρήση του μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα τού ανθρώπου.

Οι μαθητές έμαθαν για την ιστορία των ρομπότ και την εξέλιξη τής Τεχνητής Νοημοσύνης. Ενθουσιάστηκαν με την KOKO, το ρομπότ-σκυλάκι που μιμείται τις κινήσεις ενός πραγματικού σκύλου. Γνώρισαν, εκόμη, το ρομπότ-σερβιτόρα και το info-robot, που χρησιμοποιείται για παροχή πληροφοριών σε δημόσιους χώρους: αεροδρόμια, ξενοδοχεία κ.ά.

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας και να σκεφτούν τις δυνατότητες χρήσης των ρομπότ με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής, την ανάπτυξη τής τεχνολογίας και την εξέλιξη τής επιστήμης.