Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με τίτλο «Φροντίζω το Περιβάλλον: Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά» και των παράλληλων δραστηριοτήτων με τη διδασκαλία τού μαθήματος, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και τη μύηση των μαθητών/-τριών στη γαλλική κουλτούρα, οι μαθητές/-τριες τής Δ΄τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ξένη γλώσσα, στις 7 Δεκεμβρίου 2022, παρακολούθησαν ταινίες μικρής διάρκειας, πραγματοποιώντας μια περιήγηση σε κάθε μαγευτική μεριά τού Παρισιού και ανακαλύπτοντας μνημεία, αξιοθέατα, κέντρα πολιτισμού, καθώς και εικόνες από την καθημερινή ζωή αυτής τής τόσο ενδιαφέρουσας πόλης.

Επίσης, συζήτησαν με την καθηγήτριά τους κ. Έφη Γεώργα για την ιστορία και τη σημασία παλαιών και σύγχρονων στοιχείων τού πολιτισμού της.

Τέλος, στις 9 Δεκεμβρίου 2022, δραστηριοποιήθηκαν στην ανεύρεση αυθεντικού φωτογραφικού υλικού από βιβλία, περιοδικά και από το διαδίκτυο, με στόχο την ανάπτυξη τής δημιουργικότητάς τους, και αποτύπωσαν με πρωτότυπο τρόπο τις δημιουργίες τους, μαζί με τις αντίστοιχες πληροφορίες και ετικέτες, σε πολύχρωμα χαρτόνια αντλώντας έμπνευση από αυτό το οδοιπορικό στην ονειρική γαλλική πρωτεύουσα...