Τα παιδιά γνώρισαν τα οικόσιτα ζώα καθώς και τα προϊόντα που παράγουν. Αρχικά βίωσαν το άρμεγμα και γνώρισαν τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων γάλακτος. Φόρεσαν τη στολή τού τυροκόμου, άρμεξαν στις καρδάρες τους κατσικίσιο γάλα και έφτιαξαν φέτα. Στη συνέχεια χτύπησαν στο μποτινέλο και έφτιαξαν βούτυρο. Κατόπιν έπηξαν το γιαούρτι τους και γεύτηκαν ελληνικά τυριά και γιαούρτι.
Μέσα από τη βιωματική μάθηση συνειδητοποίησαν τη σημασία των γαλακτοκομικών προϊόντων στη διατροφή και την υγεία τού ανθρώπου, καθώς λόγω τού ασβεστίου που περιέχουν συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των οστών.
View the embedded image gallery online at:
https://arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-elementary-b/ta-nea-mas/events-activities/33687-paradise-park-111#sigProId3d6019a415
https://arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-elementary-b/ta-nea-mas/events-activities/33687-paradise-park-111#sigProId3d6019a415