Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι δασκάλες τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης κ. Λένα Πανούση και Νάσια Παπαφιτσώρου ολοκλήρωσαν με επιτυχία το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα που διοργάνωσαν το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. και, ειδικότερα, το «Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Διά Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» (ΕΔΙΒΕΑ), στο πλαίσιο τού ΚΕΔΙΒΙΜ τού Πανεπιστημίου Κρήτης, με τίτλο: «Ανθρωποκεντρική Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Μετασχηματίζοντας τον τρόπο με τον οποίο διδάσκουμε και μαθαίνουμε».

Το πρόγραμμα, διάρκειας 75 ωρών (6 εβδομάδων), είχε ως σκοπό να πληροφορήσεις τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την αξιοποίηση τής τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, με έμφαση στη συνεργατική διερεύνηση και οικοδόμηση τής γνώσης, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη.

Η κ. Παπαφιτσώρου Νάσια και Πανούση Λένα παρακολούθησαν, επίσης, τα επιμορφωτικά προγράμματα ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, διάρκειας 15 ωρών το καθένα, με τίτλο: «Αξιολόγηση Μαθητή» και «Διδάσκοντας βιωματικά: Τεχνικές διδασκαλίας και βιωματική μέθοδος», που διοργανώθηκαν από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση τής Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ).

Τέλος, η κ. Πανούση Λένα παρακολούθησε το εξ αποστάσεως σεμινάριο 25 ωρών, με θέμα «Εισαγωγή στην τεχνολογία τής Τεχνητής Νοημοσύνης - Ξεκλειδώστε τη δύναμη τής Τεχνητής Νοημοσύνης με το ChatGPT», που διοργανώθηκε από το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας.