Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Η ιστορία τής γραφής των Αγγλικών είναι γεμάτη εκπλήξεις, όπως διαπίστωσαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοιτσείου Δημοτικού Εκάλης με την ευκαιρία τής εργασίας τους για την εξέλιξη τής γραφής. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τη συναρπαστική ιστορία τής αγγλικής γλώσσας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από αλλεπάλληλα φύλα που εγκαταστάθηκαν στα Βρετανικά νησιά ανά τους αιώνες. Αν προσθέσει κανείς και τη θαυμαστή ικανότητα τής Αγγλικής να ενσωματώνει λέξεις από άλλες γλώσσες, είναι φανερό ότι το πολύπλοκο μωσαϊκό τής πιο δημοφιλούς γλώσσας στον κόσμο έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να πλουτίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να διασκεδάσουν παίρνοντας μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες στις 31 Μαΐου 2016.
Ειδικότερα, οι μαθητές τής τάξης τής κ. Βένιας Γιαννακοπούλου ασχολήθηκαν τη γραφή των Αγγλοσαξώνων, τα runes, που είναι οι πρόγονοι τής αγγλικής γλώσσας. Μπορεί τα "αρχαία" Αγγλικά να μοιάζουν κάπως με ιερογλυφικά, αυτό όμως δεν εμπόδισε τα παιδιά να τα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν τα δικά τους χειρόγραφα!
Ο Σαίξπηρ υπήρχε και υπάρχει ακόμα στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας. Λέξεις και φράσεις που ο ίδιος έπλασε και πρώτος χρησιμοποίησε στα έργα του υπάρχουν ακόμα στην αγγλική γλώσσα. Ο "Διαχρονικός Σαίξπηρ" ήταν και το αντικείμενο μελέτης των μαθητών τής τάξης τής κ. Φρόσως Τσατά. Τα παιδιά, αφού μελέτησαν κάποια γνωστά έργα, εντόπισαν το χαρακτηριστικό λεξιλόγιό του και το παρουσίασαν μέσα στην τάξη σε μορφή ppt ή και poster. Στη συνέχεια μέσα από συζήτηση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ακόμα και σήμερα η γλώσσα τού Σαίξπηρ είναι δόκιμη.