Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στις 14 Ιουνίου 2016 η Στ΄ τάξη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης πραγματοποίησε και εφέτος με απόλυτη επιτυχία την ημερήσια εκδρομή της στην ιστορική πόλη τού Ναυπλίου.
Η πρώτη στάση έγινε στο ενετικό κάστρο τού Παλαμηδίου απ’ όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την μαγευτική θέα τού Αργολικού κόλπου, να μάθουν την ιστορία του και να επισκεφθούν τη φυλακή τού Κολοκοτρώνη.
Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε ορισμένα χαρακτηριστικά ιστορικά σημεία τής πόλης, όπως η πλατεία των τριών ναυάρχων, όπου βρίσκεται το ταφικό μνημείο τού Δημήτριου Υψηλάντη, ο μητροπολιτικός ναός τού Αγίου Γεωργίου, όπου έγινε η στέψη τού βασιλιά Όθωνα, και ο ναός τού Αγίου Σπυρίδωνα, όπου έγινε η δολοφονία τού Καποδίστρια.
Στη συνέχεια τα παιδιά γευμάτισαν μαζί με τους δασκάλους τους, απόλαυσαν παγωτό,έπαιξαν ποδόσφαιρο στην πλατεία Συντάγματος και επισκέφθηκαν την κεντρική αγορά τής πόλης. Η βόλτα με το τρενάκι μέσα στην παλιά πόλη τού Ναυπλίου επισφράγισε με ιδανικό τρόπο την εκδρομή αυτή κι άφησε σε όλους ανεξίτηλες εντυπώσεις.
Πλημμυρισμένοι από συναισθήματα και γοητευμένοι από την ομορφιά τής ιστορικής αυτής πόλης, οι μαθητές επέστρεψαν αργά το απόγευμα στο Σχολείο κλείνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο τα έξι χρόνια τής μαθητικής ζωής τού Δημοτικού.