Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τον μήνα Φεβρουάριο 2016, στο πλαίσιο τού διαθεματικού τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, τα παιδιά τού τμήματος των γερμανικών επεξεργάστηκαν το παραμύθι «Οι Μουσικοί τής Βρέμης – die Bremer Stadtmusikanten».
Στη συνέχεια έμαθαν τα ζώα και με τη βοήθεια τού βιβλίου «Deutsch lernen mit Spielen und Rätseln» εμπέδωσαν με ευχάριστο τρόπο το καινούργιο λεξιλόγιο. Με τη βοήθεια των κ. Χριστίνας Ζαχμάνογλου και Δέσποινας Πασσά μίλησαν για την περιγραφή κάθε χαρακτήρα και στο τέλος έφτιαξαν κολλάζ με τα ζώα του παραμυθιού, τα οποία και περιέγραψαν χρησιμοποιώντας όλο το καινούργιο λεξιλόγιο.
Τα παιδιά τού Δ΄1 προχώρησαν στη συνέχεια και στην κατασκευή κολλάζ με τίτλο "Das ist mein Freund-Das ist meine Freundin", όπου και μίλησαν για τον φίλο ή τη φίλη τους.
Στόχος των παραπάνω δραστηριοτήτων ήταν να μάθουν τα παιδιά κάποια πράγματα για την περιγραφή ενός χαρακτήρα, π.χ. "mein Freund ist geduldig" (ο φίλος μου είναι υπομονετικός) ή "der Hund ist freundlich" (ο σκύλος είναι φιλικός) και να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι "ich liebe meine Freunde" (αγαπώ τους φίλους μου) και "ich mag Tiere" (μου αρέσουν τα ζώα).