Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την ψηφιακή παράσταση «Ο ζωντανός πλανήτης» παρακολούθησαν, στις 3 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης στο Ευγενίδειο Πλανητάριο.
Η παράσταση παρουσίαζε τη γεωλογική ιστορία τού πλανήτη Γη και απαντούσε με εμπεριστατωμένο και θεαματικό τρόπο σε ερωτήματα σχετικά με το πώς δημιουργούνται οι ηφαιστειακές εκρήξεις και οι σεισμοί, ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν και επηρεάζουν το κλίμα, πού οφείλεται το φαινόμενο τού θερμοκηπίου, πώς μεταβάλλεται σε βάθος χρόνου η επιφάνεια τού πλανήτη μας κ.ά. Η παράσταση έδειχνε επίσης με τον πιο εκπληκτικό τρόπο τους βομβαρδισμούς που υπέστη ο πλανήτης μας από κομήτες και αστεροειδείς, όπως επίσης και τις ηφαιστειακές εκρήξεις σε άλλους κόσμους τού ηλιακού μας συστήματος.
Η συναρπαστική αυτή προβολή, που διήρκεσε 40 λεπτά, αποτέλεσε μια πραγματική ευκαιρία όχι μόνο για να ταξιδέψουν τα παιδιά νοερά στο γεωλογικό παρελθόν τού πλανήτη μας, αλλά και για να θαυμάσουν τη δύναμη τού εξερευνητικού ανθρώπινου πνεύματος που δεν παύει ποτέ να θέτει ερωτήματα και να αναζητά την αλήθεια.