Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή τη Γιορτή τής Μητέρας όλες οι τάξεις τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επεξεργάστηκαν επετειακά κείμενα και συζήτησαν για τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που έχει η μητέρα, αλλά και ο πατέρας, στη διαμόρφωση τής προσωπικότητας τού παιδιού.
Με την φροντίδα τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κοράκη και την παρότρυνση των δασκάλων τους, έφτιαξαν κατασκευές και κάρτες και επιμελήθηκαν δωράκια όμορφα, καλαίσθητα και τρυφερά.
Η Α΄ τάξη ετοίμασε όμορφες κάρτες και μια χειροποίητη πήλινη κατασκευή.
Η Β΄ τάξη κατασκεύασε όμορφες μαργαρίτες- μαγνήτες, που τις στόλιζαν οι φωτογραφίες των παιδιών τής τάξης και τα γλυκά λόγια αγάπης για κάθε μανούλα!
Η Γ΄ τάξη, εμπνευσμένη από το διαθεματικό τού σχολικού έτους 2014-2015, ζωγράφισε ποδιές μαγειρικής για όλες τις μανούλες.
Η Δ΄ και η Ε΄ τάξη έφτιαξε πήλινα λουλούδια σε χρωματιστά βαζάκια. Επιπρόσθετα, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης διακόσμησαν γλαστρούλες με το αγαπημένο τους λουλούδι για τη μητέρα τους και μια κάρτα, η οποία περιείχε προσωπικά, βαθιά λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης στη μητέρα τους .
Τέλος, η Στ΄1 τάξη φιλοτέχνησε ένα κάδρο με μικτή τεχνική ζωγραφική, χαρτοκοπτική και κολλάζ και έγραψε ένα γράμμα στη μητέρα, ενώ η Στ΄2 τάξη έφτιαξε μια όμορφη πήλινη κατασκευή.
Όλα αυτά φανερώνουν τη μεγάλη αγάπη και την αστείρευτη έμπνευση που χαρίζει το πρόσωπο τής μανούλας μας και φωνάζουν δυνατά: «Μαμά, σ’ αγαπώ!».