Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης απέσπασε το 3ο βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιδί και Κινηματογράφος».
Ο εφετινός διαγωνισμός αφορούσε στη δημιουργία animation με έμπνευση τη Yayoi Kusama και είχε τίτλο «Από τους κύκλους τής Κουσάμα… στους κύκλους των παιδιών». Ομάδα μαθητών της Ε' τάξης με την καθοδήγηση του καθηγητή Ψηφιακής Τέχνης κ. Β. Θεοδωρίδη συμμετείχαν στον διαγωνισμό με την ταινία μικρού μήκους «1+2= ». Η ταινία πραγματεύεται τη συνεργασία όλων των ανθρώπων της γης, η οποία σαν ένας μικρός κύκλος κινείται στον κόσμο του σύμπαντος και του απείρου.Τη διοργάνωση τού διαγωνισμού ανέλαβαν το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ΜΟΜΑη Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο OPUS - Οργανισμός Ανάδειξης Πολιτισμού, ο εκδοτικός οίκος "Μέλισσα" και η «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» τού Δήμου Αθηναίων.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τής πρεσβείας τής Ιαπωνίας.
Την τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης τής Ιαπωνίας, η μορφωτική ακόλουθος τής Πρεσβείας, Ο Chris Hudson, εκδότης στο ΜΟΜΑ , και η εικονογράφος τού βιβλίου Ellen Weinstein.