Δείτε τα διαθεματικά προγράμματα του Α΄ Τοσιτείου Δημοτικού 2019-20

Δείτε τα διαθεματικά προγράμματα του Α΄ Τοσιτείου Δημοτικού 2018-19

Για την Α΄ τάξη πατήστε εδώ  Για την Β΄ τάξη πατήστε εδώ  Για την Γ΄ τάξη πατήστε εδώ

Για την Δ΄ τάξη πατήστε εδώ  Για την Ε΄ τάξη πατήστε εδώ

Για τις Στ΄ τάξεις πατήστε εδώ  Για την Στ1΄ τάξη πατήστε εδώ

Για την ομαδική εργασία στο πλαίσιο των διαθεματικών προγραμμάτων «Βημα…τί…ζω στο Σχολείο» πατήστε εδώ
Δείτε τα διαθεματικά προγράμματα του Α΄ Τοσιτείου Δημοτικού 2017-18

Για την Α΄ τάξη πατήστε εδώ  Για την Β΄ τάξη πατήστε εδώ  Για την Γ1΄ τάξη πατήστε εδώ

Για την Γ2΄ τάξη πατήστε εδώ  Για την Δ΄ τάξη πατήστε εδώ  Για την Ε1΄ τάξη πατήστε εδώ

Για την Ε2΄ τάξη πατήστε εδώ  Για την Στ΄ τάξη πατήστε εδώ
Δείτε τα διαθεματικά προγράμματα του Α΄ Τοσιτείου Δημοτικού 2016-17


Στις 25, 26, και 27 Μαΐου 2016 στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων διεξήχθη Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχολογίας με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε έναν κόσμο που αλλάζει» Συνδιοργανωτές του συνεδρίου ήταν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου, ο Σύλλογος  Ελλήνων Ψυχολόγων και η Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχολόγων. 

ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2015-2016

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε τα Διαθεματικά Σχέδια Εργασίας, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης από τους μαθητές του Α’ Αρσακείου – Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης το σχολικό έτος 2015-2016.

Στο Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής  Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Η συμμετοχή του Α΄Αρσακείου – Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης στο Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών 19 - 22 Νοεμβρίου 2015

Το σχολικό έτος 2014-2015 επτά τμήματα του Σχολείου μας εφάρμοσαν το εξ αποστάσεως πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης εκπαιδευτικών και παρέμβασης στην τάξη WeC.A.R.E. Στόχος του ήταν η προαγωγή του θετικού κλίματος και της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών στη σχολική κοινότητα και η  ταυτόχρονη ανάπτυξη της διαπολιτισμική συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το σχολικό έτος 2014-2015 οι μαθητές όλων των τάξεων του Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης εργάστηκαν στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης με τη μέθοδο project σε διάφορα θέματα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της μεθόδου αυτής είναι ότι έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές και δασκάλους για αυτόνομη δράση, βιωματική μάθηση και αυτοέκφραση. Ταυτόχρονα πρόβαλε μέσα από τη διαθεματική προσέγγιση  της γνώσης τα ταλέντα και τις ικανότητες των μαθητών, βοηθώντας τους να δουν τη συνεργατική δύναμη της γνώσης, την αλληλουχία και την εξέλιξή της.

Κάντε κλικ στους τίτλους για να φυλλομετρήσετε τις εργασίες.

Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών

Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης είναι σύμμαχοι και συμπαραστάτες στο έργο τής UNICEF για πολλά χρόνια τώρα. Κάθε χρόνο συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα τής UNICEF με ολοένα και περισσότερες πρωτότυπες, καινοτόμες, αλλά και δημιουργικές δράσεις.