Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα περιβαλλοντικά θέματα ξεκινάει νωρίς στα Αρσάκεια: από τα νηπιαγωγεία μας!

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού βραβεύτηκε για 5η φορά με την Πράσινη Σημαία για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία - EcoSchools». Το διεθνές αυτό πρόγραμμα ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1995 και απευθύνεται σε μαθητές σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Διαβάστε εδώ.

Πράσινη σημαία για τα περιβαλλοντικά του προγράμματα πήραν και τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης και φέρουν επίσης περήφανα τον τίτλο του «Οικολογικού Σχολείου». Θέματα όπως το δάσος και η προστασία του, το νερό, η ανακύκλωση, η ανάδειξη των πράσινων γωνιών της γειτονιάς είναι θεματικές ενότητες που απασχόλησαν τα νήπια όλα τα προηγούμενα έτη. Περισσότερα εδώ.

Σκέφτηκαν «έξυπνα και πράσινα»! Η ομάδα “Dream factory” τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κατέλαβε την 1η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού EU Conexus “Think Smart Create Green”: η Ομάδα εμπνεύστηκε και σχεδίασε ένα εργοστάσιο στον οικιστικό ιστό μιας πόλης, που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από οικιακά απορρίμματα και είναι ειδικά σχεδιασμένο ως μεγάλο πάρκο αναψυχής! Περισσότερα εδώ.

Το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης βραβεύτηκε από το Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση» για τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών για τα δάση ώστε να πλησιάσουν το δάσος και να μάθουν από αυτό. Το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης ήταν ανάμεσα στα 15 σχολεία από τα 89 στο σύνολο που επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν τις δράσεις τους. Περισσότερα εδώ.

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CLIVUT: Κλιματική Αξία των Αστικών Δένδρων», που ευαισθητοποιεί τους νεαρούς πολίτες για την αξία των αστικών δέντρων και πώς μπορούν να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι μαθητές θα ασχοληθούν με την ενότητα «Κλιματική αλλαγή και αστικό οικοσύστημα», ενώ το Σχολείο συνυπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας σε ένα πλαίσιο όπου συμμετέχουν ιταλικά πανεπιστήμια και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης! Λεπτομέρειες εδώ.

Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συνεχίζει την εκπαιδευτική δράση «Πόλη και Κλιματική Αλλαγή - αναγνωρίζοντας και αξιολογώντας τον ρόλο των υλικών για τη μείωση τής θερμοκρασίας» στο πλαίσιο του προγράμματος PULCHRA και πραγματοποίησε άσκηση πεδίου στον αύλειο χώρο τού Σχολείου με ομάδες μαθητών που χρησιμοποίησαν θερμικά ραδιόμετρα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του εδάφους, του τσιμέντου, της βλάστησης και του νερού, επεξεργάστηκαν τα πειραματικά δεδομένα στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και κάθε ομάδα έφτιαξε πίνακα καταγραφής μετρήσεων θερμοκρασίας για διάφορα υλικά! Περισσότερα εδώ.