Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 οι μαθητές τής Β΄2 τάξης τού A΄ Aρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν σε πρόγραμμα τής Συμβουλευτικής-Ψυχολογικής Υπηρεσίας των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων. Το πρόγραμμα, το οποίο σχεδίασε, οργάνωσε και πραγματοποίησε η σχολική ψυχολόγος κ. Μαρία Κούκνη, είχε τίτλο «Ο κήπος των συναισθημάτων».

Στόχος τής βιωματικής αυτής δράσης ήταν οι μαθητές να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα που βιώνουν μέσα στο σχολείο καθώς και να αναδείξουν εκείνο το χαρακτηριστικό τής προσωπικότητάς τους που τους καθιστά ξεχωριστούς και μοναδικούς.
Τα παιδιά, ύστερα από συζήτηση που είχαν με την κ. Κούκνη, ζωγράφισαν ένα λουλούδι στα πέταλα τού οποίου κατέγραψαν όλα εκείνα τα συναισθήματα που νιώθουν καθημερινά στην τάξη αλλά και στο σχολείο γενικότερα. Κατόπιν, εικονογράφησαν στο κέντρο τού λουλουδιού τον εαυτό τους με τέτοιο τρόπο ώστε να διαφαίνεται το χαρακτηριστικό εκείνο που τους κάνει μοναδικούς. Τέλος, κόλλησαν τα λουλούδια τους σε ένα χαρτί δημιουργώντας με την τεχνική τού κολλάζ έναν πρωτότυπο κήπο.