Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, σε συνεργασία με το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, πραγματοποιήθηκαν οι Ημέρες Δημιουργικότητας.
Από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου 2014 τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τη δημιουργική τους σκέψη «Με αφορμή μια γραμμή…».
Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά με τη χρήση καθημερινών αλλά ταυτόχρονα παράξενων υλικών, όπως βαμβάκι, οδοντόβουρτσες, σφουγγάρια, μπατονέτες κ.ά., και να δημιουργήσουν ομαδικά έργα, ξεκινώντας από «ένα σημείο» και συνεχίζοντας με «μια γραμμή». Με την ολοκλήρωση των έργων, τα παιδιά διηγήθηκαν την ιστορία τής κάθε γραμμής και έδωσαν τίτλους στα πρωτότυπα έργα τους. Στο τέλος τού προγράμματος τα παιδιά πήραν ένα αναμνηστικό για το σπίτι τους προκειμένου να θυμούνται την όμορφη και δημιουργική αυτή ημέρα.
Τον σχεδιασμό και την ευθύνη τού προγράμματος είχε η ψυχολόγος κ. Ξένια Ι. Παρασκευοπούλου, προϊσταμένη Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε.