Αρσάκεια Πατρών
Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015,  40 μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών πραγματοποίησαν μονοήμερη διδακτική επίσκεψη στο Τεχνικό-Βιομηχανικό Μουσείο τού Λαυρίου.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα ιστορικά και διατηρητέα κτήρια τής πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλίων Λαυρίου και στον χώρο γύρω από αυτά, συνολικής έκτασης 250 στρεμμάτων, όπου ιδρύθηκε το 1995 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το Τεχνολογικό – Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Το Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο βασίζεται σε σύγχρονες αναγνωρισμένες παιδαγωγικές θεωρίες και προσφέρει πολύπλευρη βιωματική εκπαίδευση και ψυχαγωγία σε παιδιά, νέους, εκπαιδευτικούς και οικογένειες.
Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν δείγματα από πετρώματα, ορυκτά και μεταλλεύματα και να υλοποιήσουν μικρές εργασίες γύρω από αυτά.
Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας που εκπονούν οι μαθητές με θέμα «Ορυκτά, πετρώματα και μεταλλεύματα στο Λαύριο» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Σ. Σταματόπουλο.
Ακολούθησε σύντομη ξενάγηση στο Σούνιο στον ναό τού Ποσειδώνα.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Δ. Βλαχοδημητρόπουλος, βιολόγος PhD, και Σ. Σταματόπουλος τεχνολόγος MSc.