Αρσάκεια Ιωαννίνων

001

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, πρώτη μέρα τής καινούργιας σχολικής χρονιάς στο σχολειό μας που αγαπάμε, στο Αρσάκειό μας! Ευλογημένη συνάντηση και πάλι στην αγκαλιά τού σχολείου μας, που ανοίγει και μας καλεί σ ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο τής μάθησης, της γνώσης, της εξερεύνησης.
Το κεντρικό προαύλιο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού πλημμύρισε από «τα κοκκινάκια», «τα κιτρινάκια» και «τα πρασινάκια» και γέμισε χαμόγελα και χαρούμενες παιδικές φωνές!
Ο καθιερωμένος Αγιασμός τελέστηκε από τον αρχιμανδρίτη Ιωήλ Κωνστάνταρο, παρουσία τού Προέδρου τής Φ.Ε κ. Γεωργίου Μπαμπινίωτη, της Επόπτριας των Αρσακείων Σχολείων κ. Νέλλης Παππά και του Συμβούλου τού Δ.Σ. τής Φ.Ε. κ. Σωτηρίου Γκλαβά.


Η διευθύντρια του Γ΄ Δημοτικού, κ. Πόλυ Ανδριανοπούλου, καλωσόρισε τις μαθήτριες και τους μαθητές και ευχήθηκε να έχουν μια όμορφη, δημιουργική χρονιά, με υγεία, πρόοδο, όνειρα, στόχους και πολλά χαμόγελα!
Ιδιαίτερα και με πολλή χαρά καλωσόρισε στην αρσακειακή οικογένεια τα πρωτάκια, αλλά και τους καινούργιους μαθητές που φοιτούν για πρώτη φορά στα Αρσάκεια Σχολεία. «Θέλουμε να γνωρίζετε», είπε χαρακτηριστικά, «ότι όλοι εμείς είμαστε δίπλα σας με κατανόηση, έγνοια, σεβασμό και αγάπη». Με την προτροπή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να αφυπνίσουν τις εξαιρετικά ιδιαίτερες ικανότητές τους και να εργάζονται συστηματικά, και την παρότρυνση στους γονείς και κηδεμόνες για μια ουσιαστική συνεργασία, ώστε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας την ιδέα για έναν κόσμο χωρίς βία, χωρίς διακρίσεις, με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αγάπη, η διευθύντρια ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να χαίρονται την κάθε μέρα στο σχολείο και να προοδεύουν!
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής εταιρείας, κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης απηύθυνε χαιρετισμό στις μαθήτριες και τους μαθητές. Υπογράμμισε την ιστορική πορεία των Αρσακείων Σχολείων και την προσφορά τους στην εκπαίδευση. Είπε ότι τα Αρσάκεια Σχολεία παρέχουν ποιοτική και πολύπλευρη εκπαίδευση και τόνισε το όραμα και την καθημερινή προσπάθεια όλων των εκπαιδευτικών να ανοίξουν δρόμους πλατείς για να τους διαβούν τα παιδιά, αλλά κυρίως να εμφυσήσουν σε αυτά διαχρονικές αξίες ζωής. Αξίες και αρχές, που τα Αρσάκεια Σχολεία καλλιεργούν στις ψυχές των μαθητριών και των μαθητών, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι με κριτική σκέψη και ήθος.
Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά! Με υγεία και φώτιση! Με προσδοκίες μεγάλες, με στόχους υψηλούς και συνεργασία δημιουργική!