Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Επόμενος μήνας
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 36 1 2 3 4 5 6 7
week 37 8 9 10 11 12 13 14
week 38 15 16 17 18 19 20 21
week 39 22 23 24 25 26 27 28
week 40 29 30

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
2η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών Θεσσαλονίκης
To Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης οργανώνει τη 2η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, ώρα 19.00-21.30, στο Θέατρο των Σχολείων. Η εκδήλωση έχει την έγκριση τού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ. 195478/Δ2/02-12-2015) και πραγματοποιείται με τη σύμπραξη τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων των Αρσακείων και τού Συλλόγου Αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο τού εορτασμού των 180 χρόνων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Από το το 1836 τα Αρσάκεια Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας υποστηρίζουν την παιδεία και τον πολιτισμό σε όλες του τις μορφές και δεν έπαψαν να συμβάλλουν στην πολύπλευρη μόρφωση και την καλλιέργεια των μαθητριών και των μαθητών τους. Η προσφορά αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σήμερα, καθώς στις δύσκολες περιόδους ο πολιτισμός είναι το ουσιαστικότερο εφόδιο για την ενθάρρυνση των νέων. Τα οργανωμένα χορωδιακά φεστιβάλ αποτελούν σημαντικό κίνητρο για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι βρίσκουν στη χορωδία καταφύγιο και διέξοδο από τους πιεστικούς καθημερινούς ρυθμούς, αποκτώντας αισθητική αγωγή, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα καλλιτεχνικά προσόντα τους και δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά και πειθαρχημένα. Με τον τρόπο αυτόν αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους και παράλληλα τιμούν και προβάλλουν το Σχολείο τους.
Στην εφετινή 2η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών συμμετέχουν χορωδίες από 9 σχολεία, καθώς και διακεκριμένα ορχηστρικά σχήματα τής Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος οι χορωδίες τού 1ου ΓΕΛ Πυλαίας, τού 1ου ΓΕΛ Ευόσμου, τού 1ου Γυμνασίου Τούμπας, τού 4ου και τού 15ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, τού 1ου και τού 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, τού 1ου Γυμνασίου Θέρμης, τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης και τού Αρσακείου Γυμνασίου, Λυκείου και των Αποφοίτων Θεσσαλονίκης. Ακόμη, στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Λαϊκή Παιδική και Νεανική Χορωδία Δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα φιλοξενηθούν η Συμφωνική Ορχήστρα των Ωδείων «Αστρινίδειο» και «Ε. Σαμαρά» και o διακεκριμένος ερμηνευτής Ανδρέας Καρακότας. Κάθε χορωδία θα περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό της ένα τουλάχιστον κομμάτι τού Μίκη Θεοδωράκη, τιμώντας την επέτειο των 90 χρόνων τού Έλληνα δημιουργού.
Στην εκδήλωση η Σχολική Σύμβουλος Μουσικών δρ Γεωργία-Μαρία Τσερπέ θα απευθύνει χαιρετισμό.
Για οποιαδήποτε πληροφορία όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στην επιτροπή διοργάνωσης τής 2ης Διασχολικής Συνάντησης Χορωδιών, που αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς κ.: Αντωνία Βουλγαράκη (υποδιευθύντρια-φιλόλογο), Βίκτωρα Βαβαρούτσο (φιλόλογο), Αναστασία Γκίνη (μουσικολόγο), Βασιλική Δεμίρη (φιλόλογο), Βασίλη Μυλωνά (χημικό) και Σοφία Χαριτίδου (φιλόλογο).

Πρόγραμμα: http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2016/04/2_5.html