Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Ημερήσια εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και στην ιστορική πόλη τού Ναυπλίου πραγματοποίησαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης στις 8 Ιουνίου 2017.
Η πρώτη στάση έγινε στις Μυκήνες. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην ακρόπολη των αρχαίων Μυκηνών από τους δασκάλους τους.
Φθάνοντας στο Ναύπλιο επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη τού Ναυπλίου, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βάση τους πίνακες που ήταν αφιερωμένοι στην ελληνική επανάσταση. Στη συνέχεια πέρασαν από ορισμένα χαρακτηριστικά ιστορικά σημεία τής πόλης, όπως είναι η πλατεία των τριών ναυάρχων, όπου βρίσκεται το ταφικό μνημείο τού Δημητρίου Υψηλάντη, ο μητροπολιτικός ναός τού αγίου Γεωργίου, όπου έγινε η στέψη τού βασιλιά Όθωνα, και ο ναός τού αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας.
Κατόπιν τα παιδιά γευμάτισαν μαζί με τους δασκάλους τους στο εστιατόριο «Ο κήπος», έφαγαν παγωτό στη καφετέρια «Δωδώνη», έπαιξαν ποδόσφαιρο στην πλατεία Συντάγματος και επισκέφθηκαν την κεντρική αγορά τής πόλης. Η βόλτα με το τρενάκι μέσα στην παλιά πόλη τού Ναυπλίου επισφράγισε με τον πιο ιδανικό τρόπο την εκδρομή και άφησε σε όλους ανεξίτηλες εντυπώσεις.
Πλημμυρισμένοι από συναισθήματα και γοητευμένοι από την ομορφιά τής ιστορικής αυτής πόλης, παιιδά και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν αργά το απόγευμα στο Σχολείο, κλείνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο τα έξι χρόνια τής μαθητικής ζωής τού δημοτικού στο Αρσάκειο.