Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στις 9 Ιουνίου 2016 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης πραγματοποίησαν την τελευταία εκδρομή τους με την ιδιότητα των μαθητών δημοτικού…
Με την πρώτη τους στάση στο ενετικό κάστρο τού Παλαμηδίου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την μαγευτική θέα τού Αργολικού κόλπου, να μάθουν την ιστορία του και να επισκεφθούν τη φυλακή τού Κολοκοτρώνη.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε ξεχωριστά ιστορικά σημεία τής πόλης, όπως είναι η πλατεία των τριών ναυάρχων, όπου βρίσκεται το ταφικό μνημείο τού Δημήτριου Υψηλάντη, ο μητροπολιτικός ναός τού Αγίου Γεωργίου, όπου έγινε η στέψη τού βασιλιά Όθωνα, και ο ναός τού Αγίου Σπυρίδωνα, όπου έγινε η δολοφονία τού Καποδίστρια.
Αφού γευμάτισν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντριά τους, επισκέφτηκαν την πλατεία Συντάγματος, όπου απόλαυσαν παγωτό, και περιηγήθηκαν στην κεντρική αγορά τής πόλης.
Ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε για τα παιδιά και η βόλτα με το τρενάκι μέσα στην παλιά πόλη τού Ναυπλίου.
Γοητευμένοι από την ομορφιά τής ιστορικής αυτής πόλης, οι μαθητές επέστρεψαν αργά το απόγευμα στο Σχολείο, έχοντας στους σάκους τους αναμνήσεις και εικόνες που θα τους συντροφεύουν πάντα.