e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

April 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Διέπρεψαν για μία ακόμη φορά τα Αρσάκεια στα έργα eTwinning. Δέκα έργα που εκπονήθηκαν στα Αρσάκεια Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Εκάλης και Ψυχικού βραβεύτηκαν με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

Η διάκριση αυτή πιστοποιεί το επίπεδο σπουδών που παρέχεται στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία και την ποιοτική και καινοτόμο εργασία των εκπαιδευτικών, στους οποίους επίσης απονέμεται η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Αποτελεί επίσης δημόσια επιβεβαίωση τής δέσμευσης τού κάθε σχολείου μας στην ποιότητα στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Σημειώνεται πως τα κριτήρια αξιολόγησης των έργων που υποβάλλονται είναι:

  • Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-εταίρων
  • Χρήση ΤΠΕ
  • Παιδαγωγική καινοτομία
  • Ενσωμάτωση του αναλυτικού προγράμματος
  • Αποτελέσματα και διάδοση

 et1

Τα Σχολεία μας (σε παρένθεση οι τίτλοι των προγραμμάτων και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί) στα οποία απονεμήθηκε Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας είναι τα εξής:

Αρσάκειο Δημοτικό Ιωαννίνων {C.O.O.L-Colors of Our Land – Μ.-Α. Μαμακή, Ε. Κοντογιάννη & Healthy food: good for you good for the planet – Κ. Ντούρου, Δ. Πέτρου)

Αρσάκειο Λύκειο Πατρών (Gaining experience of daily life by chemistry experiment – Ν. Γιαννακόπουλος)

Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης (Power Brain English – Έ. Πλακίδα)

Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (All about music! – Α. Γκίνη & Countdown to the Tokyo Olympics 2021 – Κ. Κυριακίδου)

Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης (Focus on Skills - Κ. Κυριακίδου)

Β’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης (HEROES – Α. Γκαρμπολά & Sustainable Schools 4 Sustainable Europe - Α. Γκαρμπολά)

Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού (Robotics – a step to the future – Κ. Γλέζου)

 etNet320


Η καθηγήτρια Αγγλικών του Αρσακείου Θεσσαλονίκης Κατερίνα Κυριακίδου, πρέσβειρα
eTwinning Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μας δίνει απαντήσεις ως καθ’ ύλην αρμόδια για τη σημασία της απονομής Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας στα σχολεία μας.


Τι σημαίνει για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όταν ένα
eTwinning έργο τους βραβεύεται με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning (European Quality Label);

Ένα από τα σημαντικά οφέλη της Δράσης eTwinning, πέρα από τη συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού και τις ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης που παρέχει στους eTwinners εκπαιδευτικούς, είναι και η αναγνώριση της ποιότητας των έργων που υλοποιούνται. Στο eTwinning αναγνωρίζεται η δημιουργικότητα, ο κόπος και η προσπάθεια τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών τους ως κάτι πολύ σημαντικό που αξίζει να διαδοθεί και να κερδίσει αναγνώριση σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πρώτη αναγνώριση της ποιότητας ενός έργου έρχεται με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας που απονέμεται στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Εθνικούς Οργανισμούς Υποστήριξης της Δράσης κάθε χώρας. Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στα σχολεία γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής τους για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας είναι η δεύτερη πολύ σημαντική αναγνώριση της ποιότητας ενός έργου σε Ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο. Αποτελεί το δεύτερο μεγάλο δείγμα επιτυχίας των μαθητών, των καθηγητών τους και των σχολείων που δείχνει ότι το έργο τους ανταποκρίνεται σε ένα ορισμένο Ευρωπαϊκό πρότυπο. Προϋπόθεση απονομής της Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας είναι για το eTwinning έργο να έχει προταθεί από τουλάχιστον έναν Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης μετά από διαλογή και να έχουν πρωτύτερα τιμηθεί τουλάχιστον 2 από τα συνεργαζόμενα σχολεία με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Σημαντικό ρόλο παίζει η βαθμολογία που έχει λάβει το έργο όσον αφορά στην ποιότητά του. Πρόκειται λοιπόν για ένα μοναδικό επίτευγμα καθώς η εργασία των μαθητών, των καθηγητών και του σχολείου αναγνωρίζεται στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τι σημαίνει για τα Αρσάκεια σχολεία ότι βραβεύτηκαν 10 δικά μας eTwinning έργα;

Τα Αρσάκεια Σχολεία συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια στην ευρωπαϊκή Δράση eTwinning λαμβάνοντας κάθε χρονιά πολύ σημαντικές διακρίσεις για τα έργα που υλοποιούν σε συνεργασία με σχολεία της Ευρώπης, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τη φετινή χρονιά 10 eTwinning έργα στα οποία συμμετείχαν τα σχολεία μας είτε ως ιδρυτές είτε ως συνεργάτες τιμήθηκαν με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας που σημαίνει αναγνώριση του έργου των μαθητών, των καθηγητών τους και των σχολείων στο ανώτερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η μεγάλη αυτή επιτυχία καταδεικνύει τη διαρκή αναζήτηση των σχολείων μας για καινοτομία και παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δράσεων που διαπερνούν τα σχολικά πλαίσια και την τοπική και εθνική κοινότητα και βοηθούν τους μαθητές μας να αποκτήσουν χρήσιμα εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πραγματικής ζωής καθώς έχουν την εμπειρία του να είναι Ευρωπαίοι πολίτες χωρίς να φύγουν από τη χώρα τους.

Και Ετικέτα Σχολείου eTwinning σε τρία σχολεία μας!

etw school1

Να σημειωθεί, τέλος, ότι για τη σχολική χρονιά 2021-22 σε τρία Αρσάκεια Γυμνάσια, στο Α’ και στο Β΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης και στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης απονεμήθηκε η Ετικέτα Σχολείου eTwinning μετά από μια διαδικασία αίτησης (άρα και αξιολόγησης) δύο φάσεων. Τα σχολεία που τιμούνται με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως:

  • Ψηφιακή πρακτική
  • Πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety)
  • Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις
  • Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού
  • Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές

Πόσο σημαντική είναι και αυτή η διάκριση και τι ακριβώς σημαίνει μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

https://www.etwinning.net/el/pub/benefits/recognition/etwinning-school.htm

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς τους!