e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

March 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας, είναι ημέρα τιμής και για τους δασκάλους μας. Ημέρα αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς τους. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ομάδα χορωδών του Μουσικού Ομίλου Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων ετοίμασε ένα βίντεο με ένα τραγούδι, στο οποίο εκφράζεται η ευγνωμοσύνη όλων στους δασκάλους μας.

Το τραγούδι συνέθεσε η νηπιαγωγός-μουσικός κ. Μαρινάνσυ Αγγελάκη, η οποία έγραψε και τους στίχους. Η χορωδιακή επεξεργασία και η διαδικτυακή εκμάθηση του τραγουδιού έγιναν από την υπεύθυνη καθηγήτρια του Μουσικού Ομίλου κ. Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη. Η ηχογράφηση του πιάνου και του cello έγιναν σε στούντιο ηχογράφησης. Η υπεύθυνη του Μουσικού Ομίλου σημειώνει ότι οι μαθητές-χορωδοί αφιερώνουν το τραγούδι στον Δάσκαλο, "που μάς εμπνέει, που μάς νοιάζεται, που είναι πάντα δίπλα μας, που γαληνεύει την ψυχή μας, που μάς ενθαρρύνει και οπλίζει εμάς τους νέους ανθρώπους με εφόδια για τον αγώνα τής ζωής, που καλλιεργεί την αντίληψή μας για τον κόσμο..."  Απολαύστε το:

Η νηπιαγωγός - μουσικός του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού κ. Τατιάνα Ζωγράφου έγραψε ειδικά για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών το ποίημα "Οι δάσκαλοί μου, οι καλοί μου", το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ και να το ακούσετε στο μουσικό βίντεο που ακολουθεί σε απαγγελία της ίδιας. Η μουσική επένδυση είναι επίσης της δημιουργού και πρόκειται για κομμάτι από τις μουσικές της για την παράσταση «Νόρα» του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων (Ιανουάριος 2020). Το ποίημα ακούγεται με φόντο ομαδικά εικαστικά έργα από τα νήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, έργα που εκπονήθηκαν παλαιότερο έτος στο πλαίσιο των εικαστικών εργαστηρίων, με εμψυχώτριες τις νηπιαγωγούς των ειδικών μαθημάτων (μουσικής και κινητικής αγωγής, μουσικής αγωγής, θεατρικής αγωγής και ελληνικής παράδοσης).