e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν ρητορικοί αγώνες στην αγγλική γλώσσα μεταξύ μαθητών τής Γ΄ τάξης των τμημάτων Ζώνης Πολιτισμού "Debate and Forensics"  τού Α΄ και τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, στο αμφιθέατρο τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα τού διαγωνισμού:

Στο Original Oratory (Προτρεπτικό Λόγο) την θέση κατέκτησε η μαθήτρια Νόστιμου Κωνσταντίνα από το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο, τη θέση η μαθήτρια Μεταλληνού Γεωργία, επίσης από το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο, και στην θέση ισοβάθμησαν οι μαθήτριες: Μαυραγάνη Μελίνα από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο και Νίκα-Οικονόμου Ρεγγίνα από το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο.

Στο Ιmpromptu Speaking (Αυθόρμητο Λόγο) την 1η  θέση κατέλαβε η μαθήτρια Νίκα-Οικονόμου Ρεγγίνα από το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο, στη 2η θέση ισοβάθμησαν οι μαθήτριες Μαργέλου Δάφνη από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού και Μαγουλά Νεφέλη από το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο και την θέση κατέλαβε η μαθήτρια Λουκοπούλου Ρίτα από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο .

Στο Οral Interpretation (Εκφραστική Ανάγνωση) την θέση κατέκτησε η Μερτίρη Αφροδίτη από το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο, τη 2η η Νόστιμου Αλεξάνδρα, επίσης από το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο, ενώ την  θέση κατέλαβε η μαθήτρια Αντύπα Εκάτη-Αικατερίνη από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο.

Στο Pitching (Παρουσίαση Ιδεών και Προϊόντων) την  θέση κατέκτησε η ομάδα με τις μαθήτριες Μαυραγάνη Μελίνα και Μαργέλου Δάφνη από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο, τη 2η θέση η ομάδα των Κώτση Φρειδερίκης και Ρομποτή Ζωής από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο και την  θέση η ομάδα των Λουκά Μάριου και Μπαμπαλή Χαράλαμπου-Γεράσιμου, επίσης από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο.

Στο Debate (Διττό Λόγο) την θέση κατέλαβε η ομάδα με τις μαθήτριες Μαυραγάνη Μελίνα και Ρομποτή Ζωή από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο, τη θέση η ομάδα των Λουκοπούλου Ρίτας και Μαργέλου Δάφνης από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο, την  η ομάδα με τους μαθητές Μπαμπαλή Χαράλαμπο-Γεράσιμο και Μοθωναίο Θωμά από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο, ενώ την θέση κατέλαβε η ομάδα με τις Μπαμπίλη Κωνσταντίνα και Νόστιμου Κωνσταντίνα από το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο.

Τους αγώνες παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες τής Ζώνης Πολιτισμού "Forensics and Debate" όλων των Αρσακείων Γυμνασίων και Λυκείων Ψυχικού. Κριτές όλων των αγώνων, καθώς και υπεύθυνες για την προετοιμασία των μαθητών αλλά και για τη διοργάνωση των αγώνων ήταν η κ. Εβίτα Παπαστόιτση, υπεύθυνη τής Ζώνης Πολιτισμού "Forensics and Debate" στα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, και η κ. Μαρία Δημητροπούλου, υπεύθυνη των προγραμμάτων "Forensics and Debate" στα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού, καθώς επίσης και η υπεύθυνη τού αντίστοιχου απογευματινού ομίλου των Αρσακείων Ψυχικού. Πρόεδρος τής κριτικής επιτροπής στο Debate ήταν ο κ. Δημήτρης Κόλλιας, debate coach στους απογευματινούς oμίλους των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικoύ και Εκάλης.

Σημαντική στην κρίση τού αποτελέσματος ήταν επίσης και η συμβολή των μαθητών των Λυκείων των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού που έχουν διακριθεί σε αντίστοιχα αγωνίσματα στους Πανελλαδικούς Αγώνες "Debate and Forensics".