Εκτύπωση

Για ακόμη μία χρονιά, η ActionAid συντόνισε τη μεγαλύτερη μαθητική εκστρατεία που φέρνει κοντά χιλιάδες μαθητές, μαθήτριες και σχολεία από κάθε γωνιά τής Ελλάδας. Στόχος τής εκστρατείας είναι να ενώσει τις φωνές των παιδιών και των νέων και να τους δώσει τον χώρο να δράσουν, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, για έναν κόσμο καλύτερο, δικαιότερο και πιο βιώσιμο.

Οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού δεν θα μπορούσαν να λείψουν από αυτήν την εκστρατεία. Συγκεκριμένα, τα τμήματα προνηπίων Π.1 και Π.2., με υπεύθυνες νηπιαγωγούς τις κ. Κωνσταντίνα Πέτσικα και Κωνσταντίνα Καλιαρντά, και το τμήμα νηπίων Ν.3, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Ζαφείρα Ντούλη, συμμετείχαν φέτος στην Εβδομάδα Δράσης τού μήνα Απριλίου, που είχε θέμα τη διατροφική δικαιοσύνη. Παράλληλα, έλαβαν μέρος στον 1ο μαθητικό διαγωνισμό έργων για τη διατροφική δικαιοσύνη, ο οποίος διοργανώθηκε στο πλαίσιο τής Εβδομάδας Δράσης.

Τα παιδιά πραγματοποίησαν ποικίλες δραστηριότητες, συζητήσεις, παιχνίδια, κατασκευές, και παρακολούθησαν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, προκειμένου να κατανοήσουν ότι η τροφή είναι κάτι που προσφέρει η φύση και ότι ο ρόλος τού ανθρώπου οφείλει να είναι ενισχυτικός και όχι κακόβουλος. Επιπλέον, προβληματίστηκαν σχετικά με την άσκοπη χρήση τού φαγητού, αλλά και τις σημαντικές ελλείψεις τροφίμων σε πολλές χώρες στον κόσμο.

Τα παιδιά, λοιπόν, των παραπάνω τμημάτων συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ομαδικές αφίσες για να διατυπώσουν τα δικά τους μηνύματα για διατροφική δικαιοσύνη, ώστε να τα διαδώσουν σε όλη την Ελλάδα και να τα προβάλλουν μέσα από τον μαθητικό διαγωνισμό.

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!