Ένα νόστιμο, χαρούμενο, "πολύχρωμο" πρωινό για τους μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων. Έχοντας διδαχθεί το πεπτικό σύστημα τού ανθρώπου στο μάθημα τής Βιολογίας, με βάση το αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών και την αξία τής παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής στη διατήρηση τής υγείας, οι μαθητές οργάνωσαν, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους κ. Μαρκατζίνου Ελισάβετ, βιολόγου, Ράπτη Άννας, φιλολόγου, και Καλτσή Βασίλη, γυμναστή, την «Ημέρα Υγιεινού Πρωινού».
Οι μαθητές προετοίμασαν στο σπίτι τους και έφεραν στο σχολείο πρωινό γεύμα με τροφές που θεώρησαν θρεπτικές και υγιεινές. Επέλεξαν τρόφιμα μη επεξεργασμένα, χωρίς πρόσθετα συστατικά και συντηρητικά και μέσα στη σχολική τάξη έφτιαξαν και δοκίμασαν φυσικούς χυμούς από φρέσκα φρούτα και αρτοσκευάσματα χωρίς αλεύρι σίτου.
Καθόλη τη διάρκεια τής δράσης οι μαθητές αλληλεπίδρασαν, αντάλλαξαν ιδέες και δοκίμασαν τα γεύματα που προετοίμασαν οι ίδιοι. Επιπλέον, συμπλήρωσαν σε κοινόχρηστο πίνακα τις προτάσεις τους για ένα υγιεινό πρωινό. Η ημέρα υγιεινού πρωινού οργανώθηκε στο πλαίσιο τού σχεδίου δράσης«Αγωγή Υγείας στο σχολείο: Απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών και ενίσχυσης τής σωματικής δραστηριότητας» για το σχολικό έτος 2024-25.
https://arsakeio.gr/gr/ioannina/ioannina-high-school/ta-nea-mas/events-activities/55145-imera-ygieinoy-proinoy?layout=default&print=1&tmpl=component#sigProId597de0abcc