Εκτύπωση
Το ανανεωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. «Πηγές ενέργειας- Λιγνίτες» παρακολούθησαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης των Α΄, Β΄ και Γ΄ Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα Φυσικής κ. Πόπη Γεωργακέλλου, με αφορμή την αντίστοιχη ενότητα στο μάθημα τής Φυσικής, από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου 2014 , στον χώρο τού Μουσείου.
Οι μαθητές, μέσα από την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία τού προγράμματος, παρακολούθησαν διαδραστική προβολή, γνώρισαν τον τρόπο δημιουργίας των γαιανθράκων, μίλησαν για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τής χρήσης τής μη ανανεώσιμης αυτής πηγής ενέργειας και αναζήτησαν μέσα στο Μουσείο απολιθωμένους φυτικούς οργανισμούς ηλικίας τού Λιθανθρακοφόρου (345-275 εκ. χρόνια). Με τη βοήθεια διαδραστικών ασκήσεων εμπέδωσαν τους νέους όρους που έμαθαν και τις νέες γνώσεις που απέκτησαν, όπως φάνηκε και από τις σωστές απαντήσεις που έσωσαν στο ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν.
Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο πρόγραμμα με μεγάλη επιτυχία και με εύστοχες ερωτήσεις και παρατηρήσεις. Τη σχεδίαση, την οργάνωση και την παρουσίαση τού προγράμματος επιμελήθηκε η υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.