Εκτύπωση
Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 οι μαθητές των Γ΄2 και Γ΄1 τμημάτων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν, αντίστοιχα, παρουσίαση με θέμα την «Κλιματική αλλαγή» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού διαθεματικού προγράμματος τής τάξης με θέμα τις τέσσερεις εποχές.
Κατά τη διάρκεια τής παρουσίασης συζητήθηκαν οι έννοιες τού κλίματος και των εποχών, τι είναι η κλιματική αλλαγή, αν έχει συμβεί ξανά μέσα στη γεωλογική ιστορία και τέλος, αν μπορεί ο άνθρωπος να επηρεάσει την κλιματική αλλαγή και με ποιο τρόπο.
Οι μαθητές συμμετείχαν ζωηρά στη συζήτηση, εξέφρασαν απορίες που τους γεννήθηκαν και πήραν απαντήσεις σε σχετικά θέματα που τους απασχολούσαν. Στο τέλος τού προγράμματος, μέσα από ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο τού μουσείου, προβληματίστηκαν σχετικά με την κατανάλωση τού νερού στην καθημερινότητά μας και την ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς. Η σχεδίαση και παρουσίαση τού προγράμματος έγινε από την υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε.