Εκτύπωση
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού μεσαίου τμήματος Γαλλικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, στο πλαίσιο τής επικοινωνιακής προσέγγισης τἠς γλώσσας και συγκεκριμένα σε σχέση με τον διαλόγο που αναπτύσσεται για την παραγγελία μενού σε γαλλικό εστιατόριο, γνώρισαν μια γαστρονομική συνήθεια των Γάλλων, το «plateau de fromages», με το οποίο ολοκληρώνεται το γαλλικό γεύμα.
Με τη δραστηριότητα αυτή, που πραγματοποιήθηκε  από τις 10 Μαρτίου μέχρι και τις 15 Μαΐου 2014 με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Ερ. Λιάκου, δόθηκε το έναυσμα στα παιδιά για την εξερεύνηση τού κόσμου των γαλλικών τυριών. Περισσότερο ή λιγότερο κρεμώδη, λευκά ή κίτρινα, παστεριωμένα ή μη, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μαθητών και τους οδήγησαν σε καινούργια μονοπάτια γνώσης: Πόσα είδη γαλλικών τυριών υπάρχουν; Ποιες περιοχές τής Γαλλίας φημίζονται για τα τυριά τους; Ποια είναι τα πιο δημοφιλή και ευρέως γνωστά γαλλικά τυριά; Ποια είναι η ιστορία τους και ποιος ο τρόπος παραγωγής τους; Ποιες οι συνθήκες και ποιος ο χρόνος ωρίμασής τους;
Οι απαντήσεις δόθηκαν μέσα από την δημιουργία τού χάρτη των τυριών, που συνοδευόταν από λίστα των γαλλικών τυριών (συλλογική εργασία) και από έρευνα και συλλογή πληροφοριών και φωτογραφιών. Οι εργασίες των μαθητών έγιναν στη γαλλική γλώσσα, συζητήθηκαν στην τάξη και στη συνέχεια αναρτήθηκαν σε μορφή ταμπλό στον χώρο τού Σχολείου (σύνθεση ατομικών εργασιών).