Εκτύπωση
Με αφορμή την ενότητα «L’habit ne fait pas le moine!» («Το ρούχο δεν κάνει τον καλόγερο!»), οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα ασχολήθηκαν με μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες στον προφορικό και το γραπτό λόγο, στις 14 και 15 Μαΐου 2014 με την καθοδληγηση των καθηγητριών τους κ. Όλγας Δασκαλοπούλου και Δέσποινας Χατζηϊωάννου.

Συγκεκριμένα, έχοντας κατακτήσει τόσο το λεξιλόγιο όσο και τα γραμματικά φαινόμενα τής ενότητας, τα παιδιά απέδωσαν με θεατρικό τρόπο σειρά από διαλόγους τής καθημερινής ζωής (μέσα στην οικογένεια, με φίλους, σε κατάστημα ρούχων και αξεσουάρ) που έχουν σχέση με τη γνώμη τους για τη μόδα, τις τάσεις τής μόδας, την αγορά ενός προϊόντος σε κατάστημα. Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε ομάδες δημιούργησαν ένα κολλάζ με θέμα «Êtes-vous à la mode?», περιγράφοντας ρουχισμό, αξεσουάρ, παπούτσια για έφηβους και για ενήλικες, ποιες από τις τάσεις είναι στη μόδα για κάθε κατηγορία ανθρώπων. Οι εργασίες παρουσιάστηκαν από τους μαθητές κάθε ομάδας στην τάξη και στη συνέχεια διακόσμησαν ταμπλό στον κεντρικό χώρο τού Σχολείου.
Οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στις βιωματικές δράσεις και συνεργάστηκαν άψογα σε ομαδικό επίπεδο. Στόχος ήταν η ανάπτυξη επικοινωνιακών ικανοτήτων και δεξιοτήτων μέσα σε καταστάσεις τής καθημερινής ζωής καθώς και η ανάπτυξη ομαδικού και συνεργατικού πνεύματος εκμάθησης.