Εκτύπωση
Με αφορμή το πολιτιστικό διαθεματικό πρόγραμμα «Μουσικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο», οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη μουσική, μαζί με τις καθηγήτριές τους κ. Όλγα Δασκαλοπούλου και Δέσποινα Χατζηϊωάννου.


Συγκεκριμένα, οι μαθητές με τη βοήθεια έντυπου (dossier) και ηλεκτρονικού (βίντεο, CD) υλικού έμαθαν για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, που καθιερώθηκε στη Γαλλία το 1982 με πρωτοβουλία τού Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ και από τότε έγινε θεσμός. Είναι το μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που γιορτάζεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες. Επίσης, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με διαφορετικά μουσικά όργανα και τις κατηγορίες τους και επεξεργάστηκαν γλωσσικά και φωνητικά τρία γαλλικά τραγούδια, ξεκινώντας από τη δεκαετία τού ΄60 ώς σήμερα.
Στόχος τής διαθεματικής δραστηριότητας ήταν η γνωριμία των μαθητών με τα μουσικά όργανα (εκμάθηση λεξιλογίου, ρημάτων, προθέσεων) αλλά και με ποπ τραγούδια διαφορετικών εποχών (επεξεργασία λεξιλογίου, κατανόηση, σωστή άρθρωση και προφορά).
Σε αυτό το πολιτιστικό μουσικό ταξίδι τού γαλλικού τραγουδιού, οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Έμαθαν με ευκολία να τραγουδούν τα τραγούδια, ανακάλυψαν το κύριο θέμα τους, το οποίο και αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία έργων με τα οποία στόλισαν ταμπλό στον κεντρικό χώρο τού Σχολείου.