Εκτύπωση
Οι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών Αλεξανδροπούλου Διονυσία, Βρασίδα Νεφέλη, Γεωργοπούλου Εύη και Κόλλια Γρηγορία έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2014 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπου οι μαθήτριες παρευρέθησαν μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Α. Παπαδημητροπούλου. Στο πλαίσιο τής βράβευσης, οι μαθήτριες παρακολούθησαν μικρή θεατρική παράσταση από μαθητές τού Ελληνογαλλικού Σχολείου με θέμα “Les trois brigands”, έλαβαν μέρος σε παιχνίδι παντομίμας ή σχεδίου πάνω σε γνωστές ταινίες και πρόσωπα (καλλιτέχνες) και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να κατανοήσουν και να εκφραστούν στη γαλλική γλώσσα.
Ο Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας, που εφέτος είχε θέμα την κατασκευή μιας καρτ-ποστάλ τής Μεσογείου, κινητοποίησε τις μαθήτριες να ανατρέξουν σε πηγές, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να αυτενεργήσουν, να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους και να συνεργαστούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μια κοινή γλώσσα, τα Γαλλικά, για να στείλουν τον δικό τους μεσογειακό χαιρετισμό, καλώντας όλους να επισκεφθούν τις όμορφες περιοχές τής Μεσογείου.