Εκτύπωση
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου 2014 οι μαθητές των Γ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που μαθαίνουν τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με γαλλικά παιδικά βιβλία, να ασκηθούν μέσα από σειρά δραστηριοτήτων τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο, ακόμη να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία.
Ειδικότερα οι μαθητές τής Γ΄ τάξης έφτιαξαν βιβλίο με τίτλο «J’aime . . . Je n’aime pas . . .» και το παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης επεξεργάστηκαν το κείμενο «Madame Cloclo lit», απόσπασμα τού βιβλίου τής Ζωρζ Σαρή «Η κυρία Κλοκλό» μεταφρασμένο ελεύθερα στα Γαλλικά από την καθηγήτριά τους κ. Όλγα Δασκαλοπούλου. Ακολούθησε σειρά από δραστηριότητες άσκησης στον προφορικό και τον γραπτό λόγο με στόχο την κατανόηση τής ιστορίας και τού ηθικού της διδάγματος.
Στην Στ΄ τάξη οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν σειρά από παιδικά γαλλικά βιβλία τα οποία εκτέθηκαν σε κεντρικό χώρο τού Σχολείου και να επιλέξουν κάποια για να διαβάσουν. Επίσης, οι μαθητές τής τάξης της κ. Όλγας Δασκαλοπούλου ετοίμασαν ομαδική εργασία με τον τίτλο «Pourquoi lire?» («Γιατί διαβάζουμε;»). Στην παρουσίαση που έκαναν στην τάξη απεικόνισαν με διαφορετικούς τρόπους (κολλάζ, κείμενα, ζωγραφιές) και παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους διαβάζουμε.