Εκτύπωση
Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην τάξη η παρουσίαση έρευνας (Projet) με τίτλο «Το Θέατρο στο σχολείο και στην τάξη: Μολιέρος».
Στο πλαίσιο τού μαθήματος Γαλλικών, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρουσίασαν τις εργασίες τους (συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών καθώς και φωτογραφικού υλικού) σε έντυπη μορφή αλλά και σε power point.
Aκολούθησε συζήτηση και εποικοδομητικός σχολιασμός των εργασιών, που συντόνισε η καθηγήτριά τους δρ Ιουλία Σπύρου, και σε δεύτερο στάδιο δημιουργία ταμπλό με το οποίο στόλισαν την τάξη τους.
Στόχοι τής εργασίας, που είχε παιδαγωγικό χαρακτήρα, ήταν:
• η ευαισθητοποίηση των μαθητών στην τέχνη και τον πολιτισμό μέσω τού εμπλουτισμού τής διδακτικής διαδικασίας στο μάθημα των Γαλλικών, καθώς και η γνωριμία τους με τον συγκεκριμένο θεατρικό συγγραφέα
• Η απόκτηση δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια τής προσωπικής αλλά και τής συνθετικής ομαδικής εργασίας
• η εμπέδωση των γνώσεων και η καλλιέργεια τής επικοινωνιακής ικανότητας στη γαλλική γλώσσα με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.
Υπεύθυνη τής εργασίας ήταν η καθηγήτρια Γαλλικών δρ Τζούλια Σπύρου,η οποία καθοδήγησε τους μαθητές: Ασπρίδη Ιωάννη και Βερβεσού Ιωάννα (Α΄1 τάξη), Δηλαβέρη Άννα, Ελευθεριάδη Σμαράγδα, Ιακώβου Κωνσταντίνο, Κοντομηνά Ελίνα, Κονταξόπουλο Νάσο, Κουφοπούλου Ειρήνη (Α΄2 τάξη), Κουφοπούλου Ασημίνα, Μενάγια Ευαγγελία, Ορφανού Ευφροσύνη, Παναγιωτοπούλου Στέλλα (Α΄3 τάξη) και Πολύζου Πέννυ, Πουλά Ανδρέα, Τσιγαρίδα Κυριακή, Χάλαρη Ιωάννα, Χρυσομάλλου Βίβιαν (Α΄4 τάξη).