Εκτύπωση
Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, οι μαθητές τού Γαλλικού τμήματος τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν το διάσημο μυθιστόρημα τού Γάλλου συγγραφέα Βικτώρ Ουγκώ «Η Παναγία των Παρισίων». Την παρουσίαση παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων τού Γυμνασίου στο θέατρο των Σχολείων.
Μέσα από βίντεο, φωτογραφίες, μουσική, χορό και δρώμενα ξετυλίχτηκε η ιστορία τού δύσμορφου κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου και τής όμορφης τσιγγάνας Εσμεράλδας, αλλά και τής περίφημης Notre Dame de Paris, τού καθεδρικού ναού τού Παρισιού, τού οποίου ο επιβλητικός όγκος ρίχνει τη βαριά σκιά του σε όλα όσα διαδραματίζονται. Οι μαθητές μελέτησαν αποσπάσματα τού βιβλίου τού Ουγκώ και με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στην παρουσίαση αναλαμβάνοντας τους ρόλους των ομιλητών, τού Βικτώρ Ουγκώ, τού Κουασιμόδου, τής Εσμεράλδας, τού Φοίβου, τού Φρόλο, τής Φλερ Ντε Λυς, των τσιγγάνων και των καμπάνων, που ζωντάνεψαν στη σκηνή τού θεάτρου.
  Μετά την παράσταση ακολούθησε κουίζ με ερωτήσεις. Μέσα από αυτή την παρουσίαση, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη γαλλική λογοτεχνία και τον κυριότερο εκπρόσωπο τού γαλλικού ρομαντισμού, συνεργάστηκαν μεταξύ τους, ανέπτυξαν σχέσεις εμπιστοσύνης, ενώ οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων προϊδεάστηκαν για την παράσταση που ήταν προγραμματισμένο να παρακολουθήσουν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013.
Τα κείμενα, την προβολή τής παρουσίασης και την καθοδήγηση των μαθητών επιμελήθηκε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Σ. Καρασάββα. Το κουίζ επιμελήθηκε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Ι. Γάτσου.

Επιπλέον φωτογραφικό υλικό δείτε εδώ.