e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

May 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31

Με το πρωτότυπο πρόγραμμα «Γεωπεριπέτειες στο Μουσείο» το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων συμμετείχε το διήμερο 19-20 Απριλίου στο Athens Science Festival 2024, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη τού Δήμου Αθηναίων.


Η δράση, που είχε σχεδιαστεί ειδικά για την ενότητα «Παράλληλες δράσεις» τού Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε από ομάδα μαθητών και μαθητριών των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, οι οποίοι ακούραστοι και καλά καταρτισμένοι, με ενθουσιασμό και ευγένεια καθοδήγησαν τους επισκέπτες να απαντήσουν σωστά στα γεωλογικά παιχνίδια που τους ταξίδεψαν στον χρόνο για να ανακαλύψουν μέσα από τους μάρτυρες τού παρελθόντος –τα πετρώματα και τα απολιθώματα– τη ζωή τού πλανήτη.
Συγχαρητήρια στους: Αδαμαντία Γεωργίτση, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (Α΄ Αρσάκειο Λύκειο), Νικόλα Βλαστό, Χρήστο Βλάχο (Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο), Νίκο Κόμη, Θεοδώρα Κολοτούρου και στα μέλη τής Εθελοντικής Ομάδας τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Σοφία Ιωάννου και Δανάη Κολοτούρα, καθώς και στον Βαγγέλη Πλαϊνό (Γ΄ Αρσάκειο Δημοτικό) που συνεργάστηκαν με ομαδικό πνεύμα και συντονισμένα για τη σωστή οργάνωση και εκτέλεση τού παιχνιδιού.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους γονείς των μαθητών που στήριξαν τη συμμετοχή τού Μουσείου στη διοργάνωση, καθώς και στους συντονιστές και στις διευθύντριες των Αρσακείων Σχολείων κ. Αμαλία Μαυροειδή, Σοφία Γρατσία, Ευδοκία Πατσιλινάκου και Πόλυ Ανδριανοπούλου.
Ευχαριστούμε επίσης το Κέντρο Μουσειακών Ερευνών τού Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος τού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Χαρά Ντρίνια, την καθηγήτρια Γεωχημείας ΕΚΠΑ κ. Αριάδνη Αργυράκη, καθώς και την απόφοιτη Μαρία Γιαλούρη, τελειόφοιτη τού Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος για τη συνεργασία τους.
Την οργάνωση, τον συντονισμό και τον σχεδιασμό τής δράσης υλοποίησε η υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αρσακείων Σχολείων κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγος Phd.